Obavijesti

Sport

Komentari 78

Ludnica u Liverpoolu! Navijači feštali na ulici; Lovren: 'Amen'

Ludnica u Liverpoolu! Navijači feštali na ulici; Lovren: 'Amen'
21

Slavlje je odmah počelo na ulicama, ispred stadiona... Besana je to bila noć u Liverpoolu koji je dočekao naslov engleskog nogometnog prvaka. Na dan 25. lipnja 2020., neka se pamti

VIDEO

Od 1990. do danas raspali su se imperiji, stvorile nove države, odrasle generacije, mladići i djevojke postali djedovi i bake, a Liverpool je trpio podsmijeh doslovno cijelog nogometnog svijeta. I čekao.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje u Liverpoolu

Pokretanje videa...

Navijači Liverpoola slave titulu u Premiershipu 02:26

Tom čekanju 25. lipnja 2020. došao je kraj. Liverpool je engleski nogometni prvak!

Lovrenovi 'redsi' slave: Prvi put u povijesti osvojili Premiership!
Lovrenovi 'redsi' slave: Prvi put u povijesti osvojili Premiership!
Premier League - Liverpool could win the Premier League if Manchester City drop points against Chelsea

Znalo se to još tamo od siječnja, definitivno bi postalo i prije današnjeg dana kada vojska "redsa" konačno može reći: "We are the champions". Mnogi od njih - s djecom. Jer ako imate 30 godina, onda ste se rodili u godini u kojoj se slavlje Liverpoolovog osvajanja titule prvaka Engleske dogodilo zadnji put. Prije tri desetljeća!

Poznata je 'ljubav' Nijemaca i Engleza, ali u gradu Beatlesa i nogometa morao je doći jedan karizmatični Nijemac da Liverpoolu vrati i titulu europskog prvaka i naslov engleskog šampiona. Heroj lučkog grada za sva vremena, veliki Jürgen Klopp.

Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League Premier League - Liverpool could win Premier League if Manchester city drop points against Chelsea

Nije samo stvar čekanja dugog tri desetljeća, nego je i način na koji je naslov osvojen nakon toliko dugo vremena - jedinstven, kolosalan i za povijest. Najveća fešta koju je Liverpool ikad vidio ne bi se smjela dogoditi, na nju se ne smije ni pomisliti, ali kako je uopće moguće zamisliti situaciju u kojoj more navijača u crvenim dresovima slavi samozatajno, kod kuće, preko Zooma ili FaceTimea, samo objavama na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League Premier League - Liverpool fans celebrate winning the Premier League

Ali, za početak, upravo tako... Za neke. Za druge je slavlje odmah počelo na ulicama, ispred stadiona... Bilo ih je oko 2000. Besana je to bila noć u Liverpoolu.

I, da, sve, naravno, i uz hrvatski pečat. Prije dvije godine igrao je finale Svjetskog prvenstva, prošle je osvojio Ligu prvaka, a ove je povijesni naslov prvaka Engleske. Dejan Lovren, stoper hrvatske nogometne reprezentacije. I samo je ovo imao za reći.

- Amen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani