Obavijesti

Sport

Komentari 34

Lovrenovi 'redsi' slave: Prvi put u povijesti osvojili Premiership!

Lovrenovi 'redsi' slave: Prvi put u povijesti osvojili Premiership!
7

Pulišić je u 36. razveselio trkom i navijače 'redsa' i svoga kluba, ali početkom drugog dijela De Bruyne je golčinom iz slobodnjaka sve izravnao, ali je onda Fernandinho 'uručio' titulu Liverpoolu

Liverpool je prvak Engleske! Prvi puta u povijesti Premiershipa 'redsi' će podići toliko čekani trofej u toliko čudnoj nogometnoj sezoni. Sve je riješio Lampardov Chelsea koji nije dozvolio Pepovom Cityju da ga pobjedi. Dapače, Bluesi su nadigrali Manchester City s 2-1 na Stamford Bridgeu i to sjajnim golovima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Liverpoola slave povijesnu titulu

Pokretanje videa...

Navijači Liverpoola slave titulu u Premiershipu 02:26

U 36. minuti, nakon što se činilo kao da Chelsea nije izašao na teren, Christian Pulišić se 'sletio' od svog kaznenog prostora do onoga gostujućeg uz pratnju Cityjevih braniča za koje je bio prebrz i kraj kojih je bez problema ubacio loptu u mrežu za prvo vodstvo na utakmici. Ostatak prvoga dijela domaći su se većinom branili da sačuvaju to vodstvo i mirno odu na pauzu. 

Premier League - Chelsea v Manchester City
Agueru operirano koljeno: 'Ne znam hoće li igrati Ligu prvaka'
Agueru operirano koljeno: 'Ne znam hoće li igrati Ligu prvaka'

Tako je i bilo, ali kada su se vratili s pauze opet se činilo kao da ih nema, a City se probudio, željan makar izjednačenja, a onda naravno i pobjede. Kroz 10 minuta stigao je i odgovor gostiju i to kakav. Kevin De Bruyne pucao je iz slobodnjaka s lijeve strane travnjaka, nekakvih 25 metara od gola. Lopta je preletjela živi zid, ušla tik pod prečku i ravno u lijevi ugao gola za izjednačenje i poskoke Pepa Guardiole koji je 'pojeo' skoro sve nokte u tih prvih 50-ak minuta susreta. 

Naredne su minute donijele podjednake šanse s obje strane, niti jedna niti druga momčad nisu popuštale u tempu, ali na kraju se to samo jednoj isplatilo. Nakon 'streljane' pred Edersonom, ispred gola Cityja stali su i igrači kako bi tijelom blokirali pokušaje domaćina. De Bruyne je to i uspio po pravilima napraviti, ali nije Fernandinho koji je jasno i namjerno ruku postavio pred loptu kako ne bi ušla u gol. 

Premier League - Chelsea v Manchester City

VAR je pregledao situaciju, a sudac pokazao na bijelu točku pa se mašio za zadnji džep i pokazao crveni Pepovom igraču. Willian ništa nije prepustio slučaju, bio je precizan s bijele točke i tako uveselio i svoje i navijače Liverpoola. Posljednjih 10-ak minuta samo se čekalo na posljednji zvižduk koji je i službeno označio da je Jürgen Klopp u Engleskoj , kao i u njemačkoj s Borussijom Dortmund, učinio što nitko nije očekivao - ono nemoguće. 

Liverpool je prvak Premiershipa u sezoni 20199./2020.

Premier League - Liverpool could win the Premier League if Manchester City drop points against Chelsea
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Premiership, 31. kolo 21:15 , Stamford Bridge
Chelsea
Pulišić 36', Willian 77' (p)
2 : 1
Manchester City
De Bruyne 55'
Sortiranje događaja
90' + 6'

KRAJ! LIVERPOOL JE PRVAK PREMIERSHIPA! Nakon 30 godina crvena strana Merseysidea slavi naslov najboljih u Engleskoj, a te 1990. kada su to posljednji puta učinili nije još niti službeno postojao Premiership. Baklje su se već  palile dok je trajala utakmica diljem Liverpoola, a feštat će se vjerojatno danima. 

Pep se drži za glavu, ali uvijek mu ostaje ono što jei najavio prije ove utakmice - loviti mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

90' + 3'

Čini se kao da je cijela momčad Cityja odustala od pokušaja da nešto napravi u završnici jer znaju da nemaju vremena srušiti Chelsea i preokrenuti sve kako bi Kloppu i društvu iz ruku uzeli toliko dugo čekanu i toliko kasno u ljeto osvojenu titulu!

90'

Igrat će se još šest minuta na Stamforde Bridgeu. Toliko još Liverpool čeka na svoju titulu, Frnak Lampard na pobjedu kolege koji ga cijeni i Lovren na Kovačićevu pomoć da podigne pehar prvaka Premiershipa!

84'

Crvena strana Merseyside  je manje od deset minuta udaljena od titule prvaka Premiershipa. Sterling je još jednom pokušao pomoći svojoj momčadi nakon slobodnog udarca, ali nije uspio. Abraham je obranio pokušaj iz slobodnjaka,  Zinchenko vraća loptu u kazneni prostor,  Alonso dodaje Sterlingu, koji loptu izbacuje u out.

77'

Penal za Chelsea i crveni karton za Fernandinha, a  sjajan udarac Williana za vodstvo domaćina i najvjerojatnije titulu Liverpoolu nakon 30 godina posta od prvog mjesta engleskog nogometa. 

Komentari 34