Obavijesti

Sport

Komentari 2

Krenuo NBA: Pogledajte sjajne poteze Šarića u debiju! Nikola Jokić startao 'triple doubleom'

Krenuo NBA: Pogledajte sjajne poteze Šarića u debiju! Nikola Jokić startao 'triple doubleom'

Golden State izgubio je na domaćem parketu protiv Darijeve bivše momčadi Phoenix Sunsa, dok je Denver u obranu naslova krenuo pobjedom nad LeBronovim Lakersima

VIDEO

Prve večeri nove, 78. sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA odigrane su dvije utakmice, prvaci Denver Nuggetsi su u svojoj dvorani svladali Los Angeles Lakerse sa sigurnih 119-107, dok su Phoenix Sunsi kao gosti bili uspješniji od Golden State Warriorsa 108-104.

POGLEDAJTE VIDEO: 24sata kod Jokićevih

Pokretanje videa...

specka reportaža iz sombora, otac nikole jokića 01:28

Susret u San Franciscu bio je otvoren do samoga kraja, da bi u završnici najbolji strijelac Sunsa Devin Booker pokazao razigravačke sposobnosti jer je u posljednjih 70 sekundi imao tri asistencije kojima je zadržao svoju momčad u prednosti.

Booker, koji je dvoboj okončao sa 32 koša i osam asistencija, prvo je kod vodstva svoje momčadi 100-99 pronašao Josha Okokiea na trici za 103-99, a nakon pogođenih slobodnih bacanja Stephena Curryja za 103-101 Booker je ponovno pronašao otvorenog suigrača na trici, ovog puta Erica Gordona za 106-101.

Curry je uzvratio tricom za 106-104 pola minute prije kraja, ali u posljednjem napadu Sunsa Booker je opet pronašao rješenje, ovoga puta asistencijom za Jusufa Nurkića koji je ubacio za konačnih 108-104 deset sekundi prije isteka vremena.

Uz Bookera, kod Sunsa se istaknuo Kevin Durant a 18 ubačaja i 11 skokova, dok su najefikasniji kod Warriorsa bili Stephen Curry sa 27 i Klay Thompson sa 15 pogodaka.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je protiv svoje bivše momčadi na terenu proveo 20:02 minuta i za to vrijeme ubacio sedam poena (šut za dva 2-8, trica 1-3) uz sedam skokova, jednu asistenciju i dvije blokade, dok je još jedan bivši igrač Sunsa koji je sada u redovima Warriorsa Chris Paul postigao 14 koševa uz devet asistencija, ali i promašenih svih šest pokušaja za tricu.

Prvaci Denver Nuggetsi mnogo su lakše upisali prvu pobjedu u sezoni svladavši na svom terenu Los Angeles Lakerse sa 119-107. Srpski centar Nikola Jokić najavio je još jednu sjajnu sezonu "triple-double" učinkom od 29 koševa, 13 skokova i 11 asistencija, Jamal Murray je dodao 21, a Kentavious Caldwell-Pope 20 za pobjednike, dok su kod gostiju najučinkovitiji bili LeBron James sa 21 ubačajem, 8 skokova i 5 asistencija, Taurean Prince sa 18 i Anthony Davis sa 17 poena.

NBA, rezultati:

  • Denver - LA Lakers 119-107
  • Golden State - Phoenix 104-108
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...