Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kriechmayru prvo zlato: Izveo sam skok kao nikad u životu

Kriechmayru prvo zlato: Izveo sam skok kao nikad u životu

Austrijanac Vincent Kriechmayr pobijedio je u superveleslalomu u Cortini d'Ampezzo i time je opravdao titulu najvećeg favorita. U ženskoj konkurencija pobijedila je Švicarka Lara-Gut Behrami

VIDEO

 Austrijski skijaš Vincent Kriechmayr osvojio je zlatno odličje u superveleslalomu na Svjetskom skijaškom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu

Pokretanje videa...

Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu 00:47

Kriechmayr (29) je opravdao ulogu najvećeg favorita i vodećeg u Svjetskom kupu u ovoj disciplini, a pobijedio je na novoj stazi Vertigine (Vrtoglavica) u vremenu od 1:19,41 minuta. Drugi je sa zaostatkom od samo sedam stotinki bio Romed Baumann, Austrijanac koji vozi za Njemačku, dok je bronca otišla vodećem skijašu svijeta Francuzu Alexisu Pinturaultu (+0.38 sek). Baumann (35) je prvi skijaš u modernoj eri koji je osvajao svjetska odličja za dvije različite zemlje jer je 2013. godine u austrijskom dresu osvojio broncu u kombinaciji.

Kriechmayru je ovo prvo zlato, a na prošlom SP-u u Aareu prije dvije godine bio je srebrni u superveleslalomu i brončani u spustu. 

FIS Alpine World Ski Championships Men

- Pobijedio sam jer sam najbolje izveo skok na kojem su mnogi odustali. To nije bila laka situacija, stotinjak metara jakog zanošenja, stvarno je bilo teško, ali ja sam ga izveo kao nikad u životu. To je ono što čini ovaj sport zanimljivim, morate improvizirati, a pogotovu u superveleslalomu - kazao je pobjednik. 

On je nakon Hannesa Reichelta (2015), Stephana Eberhartera (1991, 2003) i Hermanna Maiera (1999) četvrti Austrijanac sa zlatom u superveleslalomu na SP.

Zrinka je pobijedila drugi put u tjedan dana, sad u veleslalomu!
Zrinka je pobijedila drugi put u tjedan dana, sad u veleslalomu!

Švicarka Lara-Gut Behrami osvojila je zlatnu medalju u superveleslaloma kojeg su skijašice u četvrtak vozile na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo, dok je srebro pripalo njenoj sunarodnjakinji Corinni Suter, a bronca Amerikanki Mikaeli Shiffrin.

Gut Behrami je slavila s vremenom 1:25,51, dok je drugoplasirana Suter imala zaostatak od 34 stotinke za njom. Shiffrin je stigla do trećeg mjesta sa zaostatkom od 47 stotinke za pobjednicom.

Alpine Skiing: World Championships in Cortina d

To je za Behrami prvi naslov svjetske prvakinje. Ove je sezone četiri puta pobijedila u superveleslalomu Svjetskom kupu, a sa svjetskih prvenstava ima jedno srebro (Schladming 2013) i jednu broncu (Saint-Moritz 2017) u toj disciplini.

Shiffrin je u četvrtak vozila superveleslalom prvi put nakon godinu dana, a ovo joj je osma medalja s pet svjetskih prvenstava na koliko je sudjelovala. 

U četvrtak je vožena prva utrka na ovom svjetskom prvenstvu s obzirom na to da su utrke predviđene za prva tri dana odgođene zbog loših vremenskih uvjeta. Tako će skijaši danas voziti superveleslalom koji je bio na rasporedu u utorak, a u ponedjeljak se vozi i ženska i muška kombinacija koje su bile na rasporedu u ponedjeljak, odnosno u srijedu.

(tt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe