Obavijesti

Sport

Komentari 10

Krstanović: Svi su mi govorili da budem košarkaš, najdraži su mi golovi za Dinamo protiv 'bilih'

Krstanović: Svi su mi govorili da budem košarkaš, najdraži su mi golovi za Dinamo protiv 'bilih'
4

Feštu ću napraviti čim završi sezona, naravno da će biti janjetine, rekao nam je Ivan Krstanović (37), koji je u petak zabio stoti gol u karijeri u hrvatskoj ligi. Krle planira igrati još godinu-dvije

VIDEO

Samo su Ivan Krstanović, Miljenko Mumlek, Joško Popović, Igor Cvitanović i Davor Vugrinec zabili 100 i više golova u HNL-u. Od petka navečer je Krstanović ikona HNL-a, bez ikakve sumnje jedan od najboljih napadača koji su ikad igrali na hrvatskim terenima.

Robert Belosevic/PIXSELL

Stoti gol zabio je iz penala protiv Intera u pobjedi Slaven Belupa 3-1. Ispod dresa je već nekoliko kola bila spremna majica na kojoj su fotografije supruge, sina i kćerkice. No, taj stoti gol nikako da dođe, sve do petka.

- Suigrači su me već počeli zezati da će slike izblijediti - nasmijao se jutro nakon stotoga gola Ivan Krstanović (37).

Dobili smo ga kod kuće u Zagrebu, otac mu je bio na pregledu u Beču pa će u nedjelju zajedno u Hercegovinu. Tomislavgrad čeka svojeg Ivana.

- Moj prvi klub Tomislav mi je napravio posebni dres s brojem sto - kaže ponosno Ivan.

No, ako u Tomislavgradu kažete da dolazi Ivan, gotovo nitko neće znati da je riječ o Krstanoviću.

Goran Kovačić/PIXSELL

- Morate im reći da dolazi Popo. To je moj nadimak iz djetinjstva. Svi me u rodnom kraju znaju po nadimku. U nedjelju ću malo počastiti, a pravu feštu pravim kad završi sezona - rekao je Krstanović, koji nam je u petak poslije 100. gola poručio kako će jedno janje biti malo, da će ih morati ispeći pet.

- Naravno da će biti velika fešta. Pa ušao sam u takvo probrano društvo. Tek sam ujutro postao svjestan onoga što sam napravio. Javili su se iz mojih bivših klubova, puno suigrača, prijatelja. Stotine poruka i poziva. Znam da me ljudi vole, gdje god sam bio sam ostavio trag - kaže Krstanović, kojega smo pitali je li bilo treme prije pucanja penala.

- To su me pitali i suigrači nakon utakmice. Ma, kakva trema. Znao sam da ću ga zabiti. Zna se da su penali moja specijalnost - nasmijao se Ivan, koji je u HNL-u u karijeri promašio samo jedan penal. Obranio mu ga je Simon Sluga.

I dalje je Sluga jedini koji je pročitao Krleta.

U rodnom se Tomislavgradu zaljubio u nogomet. Oni koji su igrali na travnjaku u tom gradu, znaju što je pravi, prirodni travnjak. Kao tepih. No, Popu su prijatelji i poznanici nagovarali da se bavi drugim sportom. Visok je 1,96.

- Jasno, htjeli su da se zbog visine bavim košarkom. Svi su mi govorili da budem košarkaš, a eto ja sam nogometaš i zabio sam sto golova u hrvatskoj ligi. Znači, pogodio sam s odabirom sporta - uz osmijeh govori Krstanović i nastavlja:

- Nije da nisam bio dobar u košarci, dominirao sam zbog visine. Igrali smo na školskom igralištu, ali moja je želja bila jasna, samo nogomet.

Karijeru je započeo u mlađim uzrastima Tomislava, zatim je igrao za Boljavu iz Drinovaca, Posušje, sve u rodnoj Hercegovini, a onda je 2008. godine došao u Zagreb.

- Tada sam se s 25 godina ozbiljno počeo baviti nogometom. Bio je to iskorak dolazak u Prvu HNL - kaže nam sjajni golgeter.

U Zagrebu je bio do 2011. godine, tada je došao u Dinamo. To mu je sigurno bilo kruna karijere. U HNL-u je još igrao za Zadar, Lokomotivu, Rijeku i sad za Slaven Belupo.

U međuvremenu je nosio dres Širokog Brijega od 2015. do 2017.

- Mogu se sjetiti puno od tih 100 golova koje sam zabio u HNL-u, ali nikako se nisam mogao sjetiti kome sam zabio prvi. Nisam znao da je to bio Inter kojemu sam zabio i stoti. Najdraži golovi? Ona dva u pobjedi protiv Hajduka u Maksimiru 2012. Dinamo je gubio 1-0, ušao sam u igru u dvije minute zabio dva gola za pobjedu 2-1. Nekoliko sam puta u karijeri bio blizu odlasku u Hajduk, ali nikad nisam zaigrao tamo, a na kraju je ispalo da mi je Hajduk najveća ‘mušterija’ u - kaže Krstanović.

Splićanima je zabio čak 13 golova, a mogao bi još koji. Blizu je dogovora s Belupom oko novog ugovora. Želi igrati još godinu-dvije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao