Sport

Komentari 5

Krznar: Morat ćemo proći težim putem. Uvjeti? Ma nisu problem

Krznar: Morat ćemo proći težim putem. Uvjeti? Ma nisu problem

Ulog je velik i ovo je prilika da standardiziramo momčad. Mislim da nelagode neće biti, trenirali smo na Maksimiru na terenu s umjetnom travom, nismo htjeli opterećivati zglobove s više treninga, rekao je Krznar

Sve je spremno, momčad je raspoložena i očekujemo da ćemo potvrditi ono što nismo u prvoj utakmici, a to je prolaz u drugo pretkolo Lige prvaka, rekao je uoči polaska za Island Dinamov trener Damir Krznar.

POGLEDAJTE VIDEO:

Umjesto sigurne pobjede dinamovci su Valuru poklonili šansu u uzvratu u utorak (22:00), međutim, nitko previše ne strahuje da tih 3-2 neće biti dovoljno, štoviše.

- Bila je vidljiva razlika u kvaliteti na Maksimiru, ali i poučak po tko zna koji puta, da momčadi koje imaju srce, strast i nikad ne odustaju, mogu nadoknaditi hendikep kvalitete. Svjesni smo da smo propustili laganiji put i morat ćemo na sada na teži. Ova je momčad uvijek odgovarala dobro kada su pred njom bili teški izazovi.

Što ste uočili iz prve utakmice kao loše stvari?

- Ne možemo upirati u pojedince, odgovorna je cijela momčad. Nije bilo velikih znakova opuštanja, dogodile su se individualne pogreške koje se događaju jednom u 100 utakmica. Sigurni smo u prolazak ako damo što možemo.

Krznar u momčad vraća reprezentativce, Petkovića, Oršića, Ivanušeca, Gavranovića. Ne i Livakovića koji je dobio duži odmor.

- Ulog je velik i ovo je prilika da standardiziramo momčad. Svakoj utakmici pristupamo sa željom da pobijedimo, bili to protiv najslabijih ili najjačih momčadi.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur

Nakon vrućeg Zagreba na Islandu dinamovce čekaju skoro pa zimski uvjeti te umjetna trava.

- Igrači su se adaptirali na to, to je uvijek više zanimljivost kada se spominje. Mislim da nelagode neće biti, trenirali smo na Maksimiru na terenu s umjetnom travom, nismo htjeli opterećivati zglobove s više treninga. Krenut ćemo autoritativno, nema panike.

Nakon utakmice dinamovci se odmah vraćaju kući.

- Za vrijeme utakmice zaći će sunce pa odmah i izaći zbog polarnog dana. Igrači bi vjerojatno probdjeli noć, pa je pragmatičnije da je probdiju u avionu - završio je Krznar.

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur