Obavijesti

Sport

Komentari 123

Krznar: Nije tajna. Osijek će ove godine biti prvi pratitelj Dinama

Krznar: Nije tajna. Osijek će ove godine biti prvi pratitelj Dinama

Osijek je respektabilna momčad s vrlo dobrim stručnim stožerom i glavnim trenerom, infrastrukturom kluba, ali vjerujemo da ćemo biti pravi, rekao je trener Dinama uoči početka Prve HNL

VIDEO

Zagrebački Dinamo nakon uspješno odrađenog prvog pretkola Lige prvaka okreće se izazovima u novoj sezoni Prve HNL. Prva prepreka dinamovcima bit će Slaven Belupo, a trener Damir Krznar je tim povodom održao pressicu na kojoj je, između ostalog, otkrio kako je zadovoljan s pripremama, koliko je zadovoljan kadrom koji mu je na raspolaganju, kao i tko će biti najveći konkurent Dinama za naslov prvaka Hrvatske.

Pokretanje videa...

Dinamo VIDEO

Koliko je cijela priča drukčija u odnosu na prošlu sezonu kada je bilo vrlo malo vremena za pripreme?

- Cijela prošla sezona bila je specifična pa tako i pripreme za tu sezonu. Ova je godina tako reći "normalnija". Imamo četiri i pol tjedna priprema, a ove utakmice s Valurom bile su dio tih priprema. Uspješno smo ih apsolvirali. Sada idealno kreće HNL, nakon pet i pol tjedana priprema. Prvi protivnik Slaven Belupo. Dočekujemo ga spremni, raspoloženi i nadamo se da ćemo u taj izazov koji nosi hrvatska nogometna liga krenuti s dobrom igrom i pobjedom.

Zagreb: Dinamo predstavio nove dresove za sezonu

Koliko su pripreme pokazatelj i smjernice za nadolazeću sezonu?

- Ako se po jutru dan poznaje, bit će to lijep dan za nas. Imali smo izuzetno uspješne rezultate tijekom priprema. Jedino što nas brine je to što su nam reprezentativci izbivali. Nismo onaj glavni dio tehničke pripreme prošli s njima, ali oni su s razlog reprezentativci tako da će oni te zahtjeve brzo pohvatati. Trebat će nam još izvjesni period, ali mislim da u tih tjedan, dva ili tri igra neće patiti. 

Djeca do 12 godina besplatno na utakmice Dinama, a navijači se mogu testirati i na Maksimiru
Djeca do 12 godina besplatno na utakmice Dinama, a navijači se mogu testirati i na Maksimiru

Kako ste zadovoljni širinom kadra?

- Pred nama su slatke brige. Raspolažemo zaista s 25 kvalitetnih igrača i stručni stožer boli glava kojeg od njih u kojem trenutku izostaviti. Nijedan koji je izostavljen nije izostavljen zasluženo, ali je jednostavno takva situacija da nekad možemo imati kadar od 22, nekad 23 igrača. Konstantno smo u nekim pričama s njima. Uigravamo ih za izazove koji se spremaju. Svaki od njih zaslužuje dres Dinama i nadam se da će to opravdati. 

Kada ste vi s Dinamom igrali Ligu prvaka, imali ste dvije ravnopravne ekipe unutar momčadi. Koja je razlika te momčadi s ovom danas?

- Razlika je u tome što smo na ovim pripremama imali tri ravnopravne momčadi. Uspjeli smo pomoću igrača iz B momčadi napraviti tri podjednake momčadi i to su bile prekrasne, prekvalitetne tri utakmice po 30 minuta. Izazov je, ali i stvarno lijepo baratati s tolikim brojem kvalitetnih igrača, no nažalost morat ćemo malo skratiti taj kadar. Neke ćemo igrače poslati na posudbu zbog straha da im minutaža u Dinamu neće biti dovoljna.

Imate pregršt polivalentnih igrača. Koliko vam to pomaže?

- Pa, takvi su igrači uvijek bogatstvo. Imamo dosta takvih igrača, puno univerzalnih igrača koji dopuštaju trenerima da se malo poigraju sa sastavom.

Nije se samo Dinamo pojačao. I ostale momčadi dovele su neke igrače...

- Mislim da ne treba ponovno isticati. Tko je pratio pripreme, zna o čemu pričamo. Osijek je vrlo respektabilno, autoritativno prošao kroz te pripreme, dodatno se osnažio. Tu su naravno i Hajduk i Rijeka, a i uvijek iskoči neki pritajeni favorit tako da očekujemo to i ove godine. Teško je to prognozirati, ali da će liga biti izazovna, da će biti teška, da će se svako od nas iz te "velike četvorke" morati pomučiti za svaki bod, to je sigurno.

Nakon dvije utakmice s Valurom čeka vas otvaranje HNL-a sa Slaven Belupom koji ima novog trenera na klupi...

- Slaven bi mogao biti jako opasan jer su promijenili trenera. Došao im je trener koji jako dobro poznaje ovu klimu, dobro poznaje ovaj stožer tako da moramo očekivati nagaznu minu. Vjerujemo da ćemo tu prepreku uspješno proći, ali da će biti lako, neće.

Koprivnica: Slaven Belupo i Varaždin odigrali utakmicu 36. kola Prve HNL

Što očekujete od Koprivničana? Prošle su vam godine uzeli bod na Maksimiru.

- Slaven je uvijek opasan. I ove utakmice što ispada smo ih dobili glatko, bila je to velika borba. Slaven je momčad koja nam po stilu igre ne odgovara baš, ali smo zbog kvalitete uvijek dobro prolazili, izuzev te utakmice na Maksimiru. Po nekim najavama i naznakama mijenjali su i formaciju tako da nas i tu čeka određena nepoznanica, ali vjerujem da imamo snage, volje, želje.

Dinamovih 100 euro-pobjeda: Padali i velikani i amateri iz 37 država, a mušterije su - Slovenci
Dinamovih 100 euro-pobjeda: Padali i velikani i amateri iz 37 država, a mušterije su - Slovenci

Iako je tek početak sezone, morat će te dozirati igrače. Kakav Dinamo možemo očekivati protiv Slavena?

Tolića sigurno neće biti zbog kartona, ostale slažemo s obzirom na količinu umora i zamora koja nas je zatekla po povratku s Islanda. Bio je zahtjevan teren, zahtjevan put, tako ćemo odmarati nekolicinu igrača koji su igrali tu utakmicu. Tek ću nakon posljednjeg treninga uoči Slavena znati tko će igrati.

Gvardiol je otišao, neki su došli. Mislite li da će Dinamo ove sezone biti jači nego prošle?

Sigurno da je odlazak Gvardiola veliki hendikep, ali mi ćemo to nadoknaditi. Imamo nekoliko pomno brušenih dijamanata pa ćemo i njima dati minutažu kada ćemo si to moći priuštiti. Došla je nekolicina afirmiranih igrača iz 1.HNL na koje ozbiljno računamo. Oni su pojačali našu konkurenciju.

Dinamo i Varaždin sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Hoće li i ova sezona biti neizvjesna kao i prošla s obzirom na pojačanja konkurenata?

- Mi, naravno, želimo da bude manje neizvjesnija i da Dinamo što prije riješi neke stvari, ali stvarnost i realnost su nešto drugačiji. Morat ćemo se izuzetno pomučiti da bi došli do našeg cilja, prvenstva Hrvatske. A vjerujemo da možemo i do duple krune. Veseli nas početak sezone koja će biti zanimljiva. 

Dinamo je ogroman favorit za titulu, hajdukovci ispred Rijeke
Dinamo je ogroman favorit za titulu, hajdukovci ispred Rijeke

Tko će biti najveći konkurent Dinama za naslov prvaka Hrvatske?

- Nije tajna da je Osijek naš prvi pratitelj. Osijek je respektabilna momčad s vrlo dobrim stožerom i glavnim trenerom, infrastrukturom kluba, ali vjerujemo da ćemo biti pravi - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica