Obavijesti

Sport

Komentari 3

Krznar više ne vodi Maribor: 'Lakše promijeniti trenera nego momčad. Nažalost, nije išlo...'

Krznar više ne vodi Maribor: 'Lakše promijeniti trenera nego momčad. Nažalost, nije išlo...'

Bivši trener Dinama napušta slovenski klub nakon nešto više od 13 mjeseci i očajne serije od jedne pobjede u osam utakmica

VIDEO

Damir Krznar više nije trener Maribora. Samo dva tjedna nakon što je iz momčadi odstranio legendu kluba Josipa Iličića zbog loše fizičke spreme njemu su se zahvalili u upravi kluba. Jasno je i zašto.

Nakon devet bodova u prve tri prvenstvene utakmice, kao i prolaska u treće pretkolo Konferencijske lige, kola su na Ljudskom vrtu krenula nizbrdo. Prvo očekivanim ispadanjem od Fenerbahčea (6-1 u dvije utakmice), a onda i nizom od pet uzastopnih utakmica bez pobjede.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Krznar napustio Dinamo

Pokretanje videa...

Krznar podnio ostavku u Dinamu VIDEO

Seriju je nakratko Maribor prekinuo u četvrtak domaćim slavljem protiv Kalcer Radomlja (3-1), ali u nedjelju je u gostima izgubio kod Aluminija u Kidričevu, što je bila kap koja je prelila čašu.

S 14 bodova u 10 utakmica i zaostatkom od devet bodova za vodećim Celjem Maribor je jako daleko od borbe za naslov. Rastanak bivšeg Dinamova trenera i Maribora bio je sporazuman. Bio je peti Hrvat na klupi toga kluba nakon Ive Šuška, Ante Čačića, Krune Jurčića i Sergeja Jakirovića.

- Nakon današnjeg razgovora zajednički smo odlučili da ne možemo ovako dalje i da moramo donijeti neke odluke za dobrobit kluba. Nismo pronašli rješenje kako izaći iz krize u koju smo ušli uz sve moguće pokušaje. Damir Krznar unio je puno energije u rad, u zajednički projekt koji, nažalost, nije donio rezultatsku željenu potvrdu. Sporazumno smo se razišli u vidu povratka momčadi na pravi put za kojim teži naš klub. Svi želimo vidjeti bolji Maribor - objasnio je sportski direktor Marko Šuler.

'Ostat ću navijač Maribora, prirastao mi je srcu'

- Dosad smo vjerovali da možemo nastaviti s aktualnim vodstvom, sad je došlo vrijeme za novog trenera, o čemu ću razmišljati idućih dana. Momčad će dobiti slobodan dan, a mi ćemo pronaći najbolje rješenje za izlazak iz krize, želimo da novi trener bude prisutan na treninzima što je prije moguće. Potvrda će ovisiti o raznim faktorima, ali vjerujem da ćemo brzo krenuti u novo i uspješnije poglavlje - dodao je.

Krznar je preuzeo Maribor 16. kolovoza prošle godine, u 55 utakmica pobijedio 28 puta, 13 puta remizirao i 14 puta izgubio, uz gol-razliku 110-60. Prošle je sezone završio treći u prvenstvu, a igrao je u finalu kupa gdje je dramatično izgubio od Olimpije.

- Želio sam da naša priča bude uspješnija i ima ljepši kraj. Nažalost, nije išlo. Svjestan sam da je lakše promijeniti trenera nego cijelu momčad kad nešto ne ide dobro. To je nogomet, to je neizostavni dio našeg posla. Žalim što nismo uspjeli, ali nedvojbeno ću pamtiti samo lijepe trenutke. Ostat ću navijač Maribora, prirastao mi je srcu kao klub i grad. Volio bih da Maribor nađe snagu da okrene rezultat i da navijači opet imaju razlog za zadovoljstvo - kazao je Damir Krznar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše