Sport

Komentari 57

Krznar: Vrućine na Cipru neće biti presudan faktor, odlazimo uspješno završiti svoj posao...

Krznar: Vrućine na Cipru neće biti presudan faktor, odlazimo uspješno završiti svoj posao...

Damir Krznar u utorak neće na raspolaganju imati Arijana Ademija (ozljeda), Sadegha Moharramija (nije prijavljen) i Danijela Štefulja (viroza), a svi drugi su spremni za Omoniju...

Nismo u HNL ušli kako spada, ali smo dojam popravili utakmicama protiv Omonije i lijepom predstavom protiv Hrvatskog dragovoljca. Sada s lijepim ozračjem i u dobroj atmosferi ulazimo u avion za Cipar, rekao je u zagrebačkoj zračnoj luci trener Dinama Damir Krznar.

Dinamo je u jutarnjim satima poletio prema Nikoziji gdje "modre" u utorak (od 18 sati) očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola Lige -prvaka. Zagrepčani su u Maksimiru svladali Omoniju 2-0, sada na Cipru traže prolaz u daljnju fazu natjecanja.

- Vrućine na Cipru? Ma slažem se da se oko toga previše piše, svaki profesionalni sportaš je sposoban za predstojećih 90 minuta, pa tako i naši igrači. OK, možda će nam biti malo teže, ali vrućine neće biti presudan faktor u ovom dvoboju - kaže Damir Krznar, pa dodaje:

- Zahvaljujem Sindikatu igrača koji vodi brigu o zdravlju, pa i ljudima iz Uefe koji su uvidjeli problem oko tog termina, pa opravdano pomaknuli termin početka za jedan sat. Čak i u dogledno vrijeme je bilo previše opmena što se tiče ritma i broja utakmica, pa je i ovo uz tako teške klimatske uvjete moglo biti jako opasno. 

Zdravstveno stanje u momčadi?

- Na raspolaganju nemamo kapetana Arijana Ademija, s njim ćemo morati biti jako strpljivi. Sadegh Moharrami ulazi u fazu gdje je već spreman početi utakmice, ali on nije prijavljen za ovu fazu natjecanja, dok je u Zagrebu ostao i Danijel Štefulj koji je još u virozi, tek je jedan trening odradio s ostatkom momčadi.

Dinamo i Omonoia sastali se 2. pretkolu Lige prvaka

Kakvu utakmicu očekujete na Cipru?

- U dvoboj ulazimo s lijepom prednošću, ali ta naša utakmica još traje. U nju ulazimo ozbiljno i studiozno, ne očekujem laganu utakmicu, ali znam da imamo snage i mogućnosti u Nikoziji uspješno završiti posao.

Plašite li se kakvog "zalutalog metka"; primljenog pogotka u ranoj fazi utakmice?

- Ma ova momčad nema problema s balansom slijeđenja uputa i odrađivanja zadataka na terenu,bez obzira kakav bio rezultat. Neke momčadi usred "zalutalog metka" postanu nervozne, ali nama se to nije događalo, pa vjerujem da niti neće.

I poruka navijačima...

- Hvala im na potpori koju smo dobro osjetili u domaćoj utakmici s Omonijom, vjerujem da će tako biti i dalje. Naravno, sljedećeg tjedna očekujem ih u još većem broju u utakmici istog natjecanja - završio je Krznar.