Obavijesti

Sport

Komentari 22

Riječani na -170 u kriokomori: Možemo Dinamu uzeti naslov

Riječani na -170 u kriokomori: Možemo Dinamu uzeti naslov
1

Kad se sad pogleda tablica, to možda nekome izgleda nemoguće no prošle sezone nam je Dinamo bježao 15 bodova, a dva kola prije kraja nije bilo sve riješeno, kaže Rijekin stoper Dario Župarić

VIDEO

Na Rujevici se u ritmu 'dva treninga dnevno' gradi proljetni nastavak fenomenalne riječke jesenske završnice. Bišćanova ekipa na Kvarneru je do 11. siječnja. U petak putuje u Portugal, u Albufeiru.

Drugi dan po dolasku na jug Luzitanije Bijeli će igrati s bundesligašem Wolfsburgom, a prije povratka formu provjeriti još sa švicarskim Servetteom (12. siječnja) i kineskim Beijing Sinoboom (20. siječnja).

Pitanje je: u kojem sastavu?

 Leonard Zuta je 's jednom i pol nogom' u turskom Konyasporu, sa Grahovcem je već obavljen rastanak, Gorgonu, Čanađiji i Prskalu na ljeto ističu ugovori, a kineski Shenzen navodno sprema 5 milijuna eura vrijednu ponudu za Hebera!

Možemo do naslova, zašto ne?

Stoper Dario Župarić (26) na Kvarneru je dvije godine i kad mu spomenete prijelazni rok reagira... Slavonski mirno:

- Pa u Rijeci se to uvijek se riješi na zadovoljavajući način. Kod nas na Rujevici u svakom prijelaznom roku ima odlazaka, ali i kad su odlazili najbolji igrači uvijek bi se pokazalo da je klub spreman za to. Nije dojam nego činjenica: tko god otišao, mi smo uvijek smo u samom vrhu i borimo se s Dinamom za prvo mjesto - priča Župarić koji je i sam prošlog ljeta gotovo preselio u Bruxelles.

- Je, sve je bilo skoro riješeno, ali... Kad mi je propao transfer u Anderlecht uopće nisam bio razočaran. Jer sretan sam na Rujevici. Normalno, transfer se u budućnosti može dogoditi, ali samo ako to bude ponuda kojom ćemo biti zadovoljni i Rijeka i ja.

 

A ako ove zime momčad ne doživi neke veće promjene?

- Neka kaže tko što hoće, ali ja bih htio: naslov! Kad se sad pogleda tablica to možda nekome izgleda nemoguće, ali ne treba se vratiti daleko u prošlost za demantij. Pa prošle sezone nam je Dinamo bježao 15 bodova, a onda dva kola prije kraja nije bilo sve riješeno. Do trofeja možemo u Kupu, cilj je izboriti Europu, ali kad vidim kako igramo... Nama u Rijeci naslov nije ni opsesija, ni imperativ, al' nije ni nemoguće! - rekao je Župarić.

Trenutna situacija na tablici je: 

Dinamo prvi s 45 bodova, Osijek drugi s 34 boda i Rijeka treća s 33 boda uz utakmicu manje.

Pokretanje videa...

00:44

Riječani na minus 170 stupnjeva!

Inače, na Rujevici su nabavili kriokomoru, uređaj koji kratkotrajnim izlaganjem tijela iznimno niskoj temperaturi ubrzava regeneraciju nakon napora i poboljšava san tj. odmor.

Temperatura se u komori spušta do -170 stupnjeva Celzijusa u manje od 30 sekundi.

Koriste je 27-orica igrača s kojima je Igor Bišćan počeo ove zimske pripreme:

  • Simon Sluga, Andrej Prskalo, Ivan Nevistić, Ivor Pandur, Joao Escoval, Petar Mamić, Mario Pavelić, Roberto Punčec, Momčilo Raspopović, Darko Velkovski, Dario Župarić, Leonard Zuta, Hrvoje Smolčić, Dario Čanađija, Luka Capan, Zoran Kvržić, Stjepan Lončar, Domagoj Pavičić, Jakov Puljić, Maxwell Acosty, Denis Bušnja, Adrian Liber, Antonio Čolak, Alexander Gorgon, Heber, Josip Mitrović i Matej Vuk.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima