Obavijesti

Sport

Komentari 108

Kupite busen s Poljuda: Dio prošlosti koštat će vas 150 kn

Kupite busen s Poljuda: Dio prošlosti koštat će vas 150 kn
1

NOVI TRAVNJAK Poljudsku 'svetu travu' nisu mijenjali još od 1979. I neće je baciti na smetlište nego će je ponuditi navijačima na prodaju po cijeni od 150 do 200 kuna

VIDEO

Hajduk zbog dotrajalosti mora zamijeniti travnjak. Budući da klub nema novca, u pomoć će pozvati vjerne navijače.

Na Poljudu će 23. srpnja gostovati Roger Waters sa svojim showom “The Wall”, pa će ionako dotrajali travnjak, koji nisu mijenjali od 1979. godine, biti uništen.

- Producenti će nam nadoknaditi štetu za oko 1000 četvornih metara travnjaka, ostalo ćemo morati platiti sami - kazao je voditelj stadiona Jakša Radnić, koji se sjetio kako bi mogli doći do novca.

Recept je jednostavan, umjesto da stari travnjak bace na smetlište, kao što je to učinio Dinamo, Splićani će svoj ponuditi na prodaju.

- Ukupna površina pod travom je oko 8000 kvadrata i po cijeni od 150 do 200 kuna za kvadratni metar mogli bismo pokriti većinu troškova. Prikupili smo ponude, zamjena površinskog sloja stajala bi nas oko 2,5 milijuna kuna, a kompletna rekonstrukcija sa zamjenom drenaže oko četiri milijuna kuna. Bolje bi bilo napraviti sve odjednom, no novca nema. 

- Ali ako dio platimo sami, dio od koncerta, ostalo se da nekako skupiti od sponzora i navijača - zaključio je Radnić.

Umjesto da sjede prekriženih ruku i mole Boga da ne pada kiša uoči utakmice, u Hajduku su se napokon sjetili da mogu nešto i sami učiniti. Koji navijač Hajduka ne bi volio imati u svojoj okućnici dio “svetog travnjaka”, po kojem su gazile legende kluba - Slišković, Vujović, Bilić, Rapaić...?!

“Ovo su dva kvadrata trave oko korner-zastavice s jugoistoka Poljuda. Odavde je Baka Slišković zabio golmanu Crvene zvezde Tomislavu Ivkoviću”, mogao bi se pohvaliti ponosni vlasnik.

Igrači švedskog AIK-a uzimali su i cijele klupe

Čelnici AIK-a pozvali su 2012. navijače da besplatno uzmu bilo koji suvenir sa starog stadiona prije gradnje novog.

- Ni moji švedski suigrači nisu propustili priliku. Uzimali su dijelove travnjaka, ali kući su odnosili i cijele klupe - rekao je Ivan Turina, golman AIK-a.

Highbury su prodali, a novac su razdijelili

Na velikoj aukciji 2006. godine navijači Arsenala su pokupovali više od 5000 predmeta sa starog stadiona Highburyja. 

Zarada od nekoliko stotina tisuća eura nije otišla u džepove vlasnika nego su većinu novca proslijedili raznim humanitarnim ustanovama i udrugama.

Yankeesi će zaraditi i 15 milijuna dolara

New York Yankeesi 2008. srušili su stari stadion. Gradu su platili 11 milijuna dolara da otkupe prava na prodaju memorabilija sa stadiona. Njihova prodaja još traje, a čelni ljudi kluba vjeruju da će na tome ukupno zaraditi i više od 15 milijuna dolara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige