Obavijesti

Sport

Komentari 31

Kyrgios nakon osam godina u četvrtfinalu Wimbledona: Prvo mi treba čaša vina, definitivno

Kyrgios nakon osam godina u četvrtfinalu Wimbledona: Prvo mi treba čaša vina, definitivno
4

Kyrgiosa u četvrtfinalu čeka Čileanac Cristian Garin, a nakon pobjede je rekao što misli o protivniku: Iskreno, ne razmišljam uopće o tome, dat ću sve od sebe. Ono što mi večeras treba je čaša vina

VIDEO

Australac Nick Kyrgios se nakon osam godina vraća u četvrtfinale Wimbledona, a najbolje rangirani američki tenisač Taylor Fritz će se po prvi put u karijeri naći među osmoricom najboljih na bilo kojem od Grand Slam turnira. 

Pokretanje videa...

00:05

Kyrgios je trebao pet setova 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2 za pobjedu protiv Amerikanca Brandona Nakashime i za ponavljanje svog najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima. Kad je 2014. kao "zeleni" 19-godišnjak u svom debiju na wimbledonskoj travi za ulazak u četvrtfinale pobijedio Rafaela Nadala, većina je u Australcu grčkih korijena vidjela kao novu prijetnju "velikoj trojici".

No, Kyrgios velika očekivanja nije ispunio, a više je medijskog prostora dobio zbog ispada na terenima širom svijeta nego zbog rezultata koje je na njima ostvarivao, a koji nisu bili u skladu s njegovim talentom.

Wimbledon

Osam godina mu je trebalo da se vrati u četvrtfinale Wimbledona, a više od sedam godina da ponovno bude u četvrtfinalu Grand Slam turnira, nakon Australian Opena 2015. Dalje od toga nikada nije otišao, a sada ga od polufinala dijeli još samo 26-godišnji Čileanac Cristian Garin koji je okrenuo 0-2 u setovima i spasio dvije meč-lopte protiv Alexa De Minaura te tako spriječio australski obračun za polufinale.

 Kontroverznog Australca su nakon meča pitali kako se osjeća i razmišlja li već o sljedećem protivniku i borbi za polufinale.

- Iskreno, ne razmišljam uopće o tome, dat ću sve od sebe. Ono što mi večeras treba je čaša vina, definitivno - odgovorio je Kyrgios koji je odigrao fenomenalan meč pogodivši 72 winnera uz 42 neprisiljene pogreške, te ispalivši 35 asova uz čak 75 posto prvog servisa.

Wimbledon

Garinu će to biti prvo četvrfinale u karijeri na Grand Slam turnirima, baš kao i 24-godišnjem Amerikancu Tayloru Fritzu koji je u tri seta (6-3, 6-1, 6-4) svladao Australca Jasona Kublera.

Fritz bi u četvrtfinalu za suparnika mogao imati Grand Slam rekordera po broju trofeja (22), 36-godišnjeg Španjolca Rafaela Nadala, kojega je ove godine već jednom pobijedio, u finalu turnira u Indian Wellsu, gdje je došao do svog prvog naslova na Masters 1000 turnirima.

Nadal u osmini finala za suparnika ima Nizozemca Botica van de Zandschulpa.

Wimbledon
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani