Obavijesti

Sport

Komentari 49

L'Équipe otkrio finaliste Zlatne lopte: Modrić protiv Francuza!

L'Équipe otkrio finaliste Zlatne lopte: Modrić protiv Francuza!
1

Ugledni L'Équipe je u ponedjeljak objavio i službeni video kao najavu za najiščekivaniju sportsku gala večer i tako nam vjerojatno otkrio i tri finalista za glavnu nagradu - Modrića, Varanea i Mbappéa

VIDEO

S nestrpljenjem se iščekuje 3. prosinac kada Luka Modrić ima priliku zaokružiti fantastičnu nogometnu godinu za Hrvatsku, prekinuti dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda i postati prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu.

Ugledni L'Équipe je u ponedjeljak objavio i službeni video kao najavu za najiščekivaniju sportsku gala večer i tako nam vjerojatno otkrio i tri finalista za glavnu nagradu. Na njihovom službenom kanalu ekskluzivno će se uživo moći pratiti prijenos dodjele nagrada.

Kylian Mbappé, Raphael Varane i Luka Modrić su, sudeći prema redoslijedu pojavljivanja i prostora kojeg su dobili, finalisti Zlatne lopte.

Video počinje prikazom Cristiana Ronalda, posljednjeg osvajača Zlatne lopte, onda se pojavljuju Mbappé i Varane koji slave osvajanje Svjetskog prvenstva, a potom i Luka Modrić koji ljubi trofej Lige prvaka osvojen s Real Madridom.

Zatim slijedi rez pa kreće glazba Ballon d'Ora tijekom koje se ubrzano izmjenjuju sekvence ostalih kandidata - Salaha, Ronalda, Messija, Neymara, Pogbe, Griezmanna, Kante, Hazarda pa ponovno i Mbappéa, Varanea i Modrića.

Glasovi novinara koji su sudjelovali u izboru najboljeg igrača svijeta su zaključeni 10. studenog, a ubrzo se u francuskim medijima pojavila informacija kako Modrić, nakon polovice prebrojenih glasova, vodi u poretku ispred Varanea i Mbappéa.

Ako osvoji i Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football, hrvatski kapetan će kompletirati hat-trick velikih nagrada jer je ove godine već proglašavan najboljim u izborima Uefe i Fife.

Podsjetimo, kriteriji prema kojima je 200 novinara iz cijeloga svijeta birao dobitnika Zlatne lopte su:

  • Pojedinačne i momčadske izvedbe (titule) u godini
  • Igračka klasa (talent i fair play)
  • Cijela karijera
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...