Obavijesti

Sport

Komentari 14

Lancashire Telegraph: Gdje je to pošlo po krivu za Kalinića?

Lancashire Telegraph: Gdje je to pošlo po krivu za Kalinića?
1

Odbijanje Nikole Kalinića da se pridruži suigračima iz Blackburna na predsezonskoj turneji izazvalo je lokalne dnevnike da seciraju razloge zašto je došlo do svega toga

VIDEO

"Kada je Blackburn u kolovozu 2009. godine izdvojio šest milijuna funti za Kalinića u klubu su vjerovali da rade investiciju u budućnost. Njegov talent hvalio je hrvatski izbornik Slaven Bilić, a Roversi su mislili da će sigurno dobiti barem povrat uloga u slučaju da ikad ode", započinje svoj tekst novinar Lancashire Telegrapha Andy Cryer.

Međutim, Kalinić u Blackburnu nije ispunio očekivanja započevši tek 36 utakmica u svim natjecanjima u dvije godine i postigavši ukupno 14 golova. Bivši napadač Hajduka sada zahtjeva promjenu sredine u nedostatku dobivenih prilika, dok je mišljenje navijača Blackburna podijeljeno. Neki misle da loše vođen od samog dolaska u klub, dok drugi smatraju da je jednostavno bio loša kupovina.

Cryer navodi pet faktora koji smatra da su utjecali na Kalinićev neuspjeh da ostavi značajniji utisak u klubu s Ewood Parka.

1. Formacija Sama Allardycea: "Dok je igrao u Hajduku, Kalinić je igrao u formaciji u kojoj je bio jedan od dvojice napadača, dok je u Allardyceovoj momčadi često bio jedina isturena špica".

2. Steve Kean: "Smjenom Allardycea na klupi došao je menadžer koji preferira otvoreniju igru, ali koji nikad nije preferirao hrvatskog napadača".

3. Nikola Kalinić: "Za Kalinića bi bilo lako da za svoje mučenje za ostavljanje utiska okrivi nekog drugoga, ali nema sumnje da dio krivice snosi sam. Nitko ga ne optužuje da se ne trudi, nikad se nije durio, uvijek se pojavljivao na treninzima i uvijek je davao sve od sebe kad mu je ukazana prilika. No, jednostavno mu dosad u Roversima nije "kliknulo".

4. Očekivanja: "S obzirom na transfer od šest milijuna funti, očekivanja su uvijek bila velika. To je bio igrač koji je doveden da zamijeni Roquea Santa Cruza, a i prošlo je puno vremena otkako je klub potrošio toliko novca na jedno pojačanje, što je povećalo pritisak na njega".

5. Nedostatak sreće: "Život u Blackburnu mogao je biti drugačiji za Kalinića da se istaknuo na samom početku. U prvih par mjeseci bio je jedan od najnesretnijih napadača Premierlige. Sve što je uputio prema golu ili je pogodilo okvir, ili je izbijeno s crte ili je jednostavno otišlo pokraj gola".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju