Obavijesti

Sport

Komentari 1

Lauri je čudo od klinca, a Eeru su potjerali iz Reala zbog kila!

Lauri je čudo od klinca, a Eeru su potjerali iz Reala zbog kila!
1

TALENTIRANA OBITELJ Lauri Markkanen (20) oduševio je na minulom Eurobasketu u dresu Finske. Njegov stariji brat Eero je nogometaš kojeg je u Real doveo Zidane i s Finskom u petak stiže na Rujevicu

VIDEO

Hrvatska u petak dočekuje Finsku na Rujevici u utakmici koju mora pobijediti ukoliko želi direktno na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Već smo ih jednom dobili u ovim kvalifikacijama i to u Helsinkiju golom Marija Mandžukića u teškoj utakmici pa bi u Rijeci trebalo biti makar malo lakše jer su Finci rasterećeni.

Rasterećenim možemo opisati i njihovog 'teškaša' u napadu vrlo poznatog sportskog prezimena. Finski 'tenk' Eero Markkanen (26) na popisu je finskog izbornika Markkua Kanerve i prema svemu sudeći neće biti prvotimac protiv Vatrenih.

Košarkaški zaljubljenici znaju za njegovog oca Pekku, a još i više za čudesnog mladog igrača Bullsa Laurija koji je Eerin mlađi brat. Baš je Lauri oduševio na prethodnom EuroBasketu čudesnim utakmicama u dresu finske reprezentacije. Nazivaju ga novim Dirkom Nowitzkim i pred njim je, prema svemu sudeći, impresivna košarkaška karijera.

Da su Markkaneni talentirana sportska obitelj svjedok je i sam Eero koji se preko finske lige i švedskog AIK-a uspio 2014. otisnuti do slavnog Real Madrida.

VIDEO

Uspio je u drugoj momčadi Castilli skupiti deset nastupa pod vodstvom Zinedinea Zidanea te zabiti dva gola, a onda ga je nažalost zaustavila teška ozljeda zbog koje je propustio gotovo cijelu sezonu.

Samo godinu poslije dolaska u Madrid klub ga je otpustio. Iako se Real nikad službeno nije oglasio oko tog slučaja, smatra se da je 197 cm visoki Markkanen dobio papire zbog viška kilograma. Ajde, da je imao 'kilogram ili dva viška', nekako bi se to istolerirao, no pojedini mediji pisali su da je na pripreme došao sa 18 kg više!

Naravno, Eero se oglasio putem društvenih mreža na originalan način ovom fotografijom.

Danas je igrač njemačkog Dynama iz Dresdena u koji je stigao iz AIK-a gdje je igrao prošle godine. Uspio je vratiti formu pa je u 35 utakmica zabio deset golova. Za Finsku poslije 13 upisanih nastupa još čeka svoj prvijenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...