Obavijesti

Sport

Komentari 7

Lazarov u lovu na rekord iz Hrvatske: Momčad je važnija

Lazarov u lovu na rekord iz Hrvatske: Momčad je važnija
3

Kiril Lazarov s 92 gola bio je najbolji strijelac SP-a u Hrvatskoj. Nakon propuštenog SP-a u Švedskoj, u Španjolskoj je Makedonac glavni kandidat za najboljeg strijelca

VIDEO

Makedonska rukometna reprezentacija nakon petog mjesta na Europskom prvenstvu u Srbiji dobar rezultat traži i na svjetskoj smotri u Španjolskoj. Ključna figura za ponavljanje odličnog rezultata bit će 32-godišnji Kiril Lazarov koji je prije dva mjeseca ušao u 'klub 1000' što se tiče golova za Makedoniju.

- Utakmice protiv Čilea i Katara su naše 'polufinale' Svjetskog prvenstva. Ako pobijedimo, idemo u osminu finala, a onda me opet pitajte može li Makedonija do polufinala - rekao je Lazarov za službene stranice IHF-a o tome može li se Makedoniju smatrati kandidatom za polufinale.

Španjolska će Kiri biti kao domaći teren, ipak igra u Atletico Madridu.

- Španjolska je prekrasna zemlja, toplo je u siječnju. Ja govorim španjolski, imam puno prijatelja tamo - to će biti prekrasno.

Lazarov se nada i podršci španjolskih navijača.

- Nadam se da će biti tako. Ali prvo morate pobjeđivati i pokazati borbeni duh kako bi dobili podršku. Nadam se da će me Španjolci razveseliti.

Za razliku od EP-a u Srbiji kada je Makedonci imali veliku podršku svojih navijača na tribinama, u Španjolskoj to neće biti slučaj.

- Srbija je blizu Makedonije, dok je Španjolska puno dalje. Međutim, ja sam siguran da ćemo imati podršku naših najvjernijih navijača.

Danska je favorit skupine u kojoj je Makedonija, ali Lazarov tvrdi da je sve moguće.

- Danska je savršen primjer onoga što je moguće ako reprezentacija funkcionira. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i vidimo što je moguće napraviti.

O favoritima za zlato Lazarav nije htio govoriti jer smatra da se to vrlo brzo može okrenuti u sportu.

- Često sitnice odlučuju tko će pobijediti ili izgubiti u neizvjesnim utakmicama, tako da je nezahvalno prognozirati.

Kiril je 2009. godine na SP-u u Hrvatskoj bio najbolji strijelac prvenstva s 92 gola u devet utakmica. Jedan je od glavnih kandidata i za najboljeg strijelca prvenstva u Španjolskoj.

- Želim biti uspješan kao 2009. godine, to je sigurno, ali to nije samo u mojoj moći. Puno stvari se treba poklopiti da budem opet na vrhu. U svakom slučaju, uspjeh momčadi mi je puno važniji od zabijenih golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao