Obavijesti

Sport

Komentari 42

Lea je uništio Leo! Stoper koji je prebio naoružanog lopova...

Lea je uništio Leo! Stoper koji je prebio naoružanog lopova...
2

OSEBUJAN TIP Najbolji Juveov branič Leonardo Bonucci (29) briljirao je protiv Barcelone. Riječ je o čovjeku koji je istukao razbojnika s pištoljem, a kako bi očvrsnuo psihički, zaposlio je motivatora koji ga je - vrijeđao...

VIDEO

U srijedu navečer Nou Camp uživao je u maestralnoj partiji Lea. Ali, na težinu u želucu svih fanova velike Barcelone, bio je to, barem za njih, krivi Leo. Onaj njihov, Leo Messi, imao je lošu večer.

Ponajbolji igrač svih vremena imao je pet udaraca i svih je pet poslao pored okvira gola legendarnog Gigija Buffona.

Kao da se Argentinac uplašio Talijana kojem nikad još nije zabio gol. Jedan od razloga zašto je Barcin Leo bio loš, nalazi se u drugom Leu, onom Juventusovom.

Istom onom kojeg je trener Massimiliano Allegri izbacio iz momčadi uoči prve utakmice osmine finala protiv Porta. Strasti su se smirile na veselje svih Juventina.

Leo je bio najbolji protiv najboljeg napada na svijetu

Leonardo Leo Bonucci (29) bio je najbolji na Nou Campu. Juveov stoper bez greške je čitao igru, odnosio duele, 'krpao' suigrače ako bi ispadali iz šablona i pritom unosio smirenost u posjedu.

Utakmica par excellance u svakom nogometnom aspektu je iza iskusnog talijanskog stopera. Messi je ispao nemoćan u 180 minuta igre pored Juveovog Lea. Njih dvojica nakon utakmice u Barceloni su se i mijenjali za dresove.

Faca s facom. Bonucci je veliki fan Messija...

- Leonardo Bonucci je jedan od mojih najvećih favorita u nogometu uopće - rekao je prošle godine španjolski stručnjak Pep Guardiola nakon što se njegov Bayern propisno namučio protiv Juventusa u osmini finala Lige prvaka.

Riječ je o ponajboljem stoperu svijeta. Kompletan je. Defenzivno besprijekoran, tehnički dominantan. Mogao bi bez problema igrati i veznog igrača, ali za dobrobit Juventusa i talijanske reprezentacije najbolje je da čuva prostor ispred Buffona. 

Vidjelo se to na Nou Campu gdje 'bianconeri' nisu popustili pod stalnim pritiskom 'blaugrane' - da bi ostali čiste mreže protiv najboljeg napada svijeta, morate i vi biti najbolji na svijetu. Juventusova obrana to je, a Leonardo je njen fundamentalan dio.

Bonucci je bio preplaćeni uplašeni kikser

Njega je 'patentirao' Antonio Conte koji danas vodi Chelsea. Naime, Juventus je 2010. i 2011. godine loše kotirao. Sedmo mjesto u prvenstvu egida je cijele neuspješne sezone, dok su na meti kritika najčešće bili obrambeni igrači 'stare dame', naročito Leonardo Bonucci koji je u ljeto 2010. pristigao iz Barija za 15 milijuna eura.

Za nepoznatog i mladog stopera koji je imao tek godinu igračkog iskustva u Serie A bio je to ogroman novac, a njegova izdanja u debitantskoj sezoni u dresu torinskog kluba bila su sve samo ne kvalitetna. 

 

Bentornato Pisa!!! #serieB #promozione #foggiapisa #complimenti

Objavu dijeli Leonardo Bonucci (@bonuccileo19)

Igrač je prolazio kroz psihološku krizu, na terenu je djelovao nesigurno i dekoncentrirano, malo je pozitivnih naznaka bilo u cijeloj situaciji oko Leonarda Bonuccija.

Malo tko je spominjao njegovu viziju u igri kao i samu pass igru koja je i u to doba bila na zadovoljavajućoj razini za jednog centralnog braniča.

'Tukao sam i vrijeđao Leonarda Bonuccija'

Conte je odlučio Bonuccija postaviti kao 'libera' u obrani tri zajedno sa Barzaglijem i Chiellinijem te kao velikim 'osiguračem' za već vremešnog Pirla kojem je trebala sloboda u igri ispred obrane. I ta je ideja zaživjela, Leo je počeo igrati u skladu sa svojim neupitnim nogometnim kvalitetama te se uskoro isprofilirao u jednog od vođa svlačionice.

Prije tri godine osobni motivator Alberto Ferrarini opisao je rad s Bonuccijem svojevremeno.

- Svih ovih godina vodio sam Bonuccija u svoj podrum. Pod zemlju! U mrak! Tamo sam ga vrijeđao, nazivao svakakvim pogrdnim nazivima. Ako bi me pogledao barem na trenutak, dobio bi šakom u trbuh - rekao je Alberto pa nastavio:

- Zašto sam to radio? Bonucci danas ignorira osude i sve ljude oko sebe koji ga kritiziraju. Potpuno je fokusiran na svoje zadaće. On je pravi vojnik na terenu! - zaključio je Ferrarini.

Pep ga obožava, Inter ga se odrekao i svi luduju za njim

Bonucci je izrastao u stoperčinu. Neprikosnoven je u klubu i reprezentaciji te je tražen od svih europskih velikana. Čim je Guardiola preuzeo City, odmah je poslao ponudu u Torinu, no Leo nije htio otići u hladni Manchester. 

Slali i iz Barcelone lude ponude, pričalo se o 60 milijuna eura Juventusu i duplo većoj plaći nego što ima u Italiji, no karakter i ljubav prema klubu su presudili.

Malo je poznato kako se ovog igrača lako odrekao milanski Inter. Naime, Bonucci je igrao za mlađe selekcije milanskog kluba od 2005. do 2009. te upisao i jedan službeni nastup, međutim, taj slavni klub nije imao sluha za njegov talent. 

Slali su ga u niželigaše poput Trevisa i Pise, da bi završio u Bariju gdje mu je šansu dao današnji talijanski izbornik Giampiero Ventura. Baš njemu je Leo najviše zahvalan za ono što je do danas postigao u uspješnoj karijeri.

U slobodno vrijeme mlati razbojnike

Krajem 2012. našao se u nepoželjnoj situaciji zajedno sa svojom obitelji. Za vrijeme razgledanja automobila u salonu pred njime se našao zamaskirani razbojnik koji mu je prislonio pištolj u glavu i rekao: 'Daj mi svoj sat!'

Leonardo je u početku ostao nepomičan, a zatim je udario lopova, bacio ga na zemlju odakle se pljačkaš izvukao i dao u bijeg. Zajedno sa suučesnikom krenuo je bježati prema skuteru, a Leo je trčao za njima. Izložio se pritom i nepotrebnom riziku, jer nije mogao znati je li pištolj kojeg je imao pljačkaš napunjen i hoće li ga ovaj upotrijebiti.

Lopov je vikao prema njemu: 'Što radiš? Jesi ti lud? Upucat ću te!'

Cijeli slučaj je završio na policiji, no Bonucci je ispao pravi frajer i zaštitnik svoje obitelji. Obitelj mu je najvažnija u životu. Oženjen je za ljubav svog života, Martinu Zoev.

Zbog bolesti sina htio se ostaviti nogometa

Imaju dva sinčića, a jedan je nažalost bio teško bolestan. Bonucci je zabranio iznošenje detalja u javnost, zna se samo kako je njegov mali Matteo bio u borbi za život. 

- Ono što sam proživio protekla dva mjeseca dalo mi je veliku snagu. Zahvaljujem sinu i supruzi, bila su to teška vremena. Matteo mi je pružio toliko snage, baš kao i drugi sin Lorenzo i supruga. To su situacije koje ti pomažu da sazreš i vidiš pravu važnost u stvarima - rekao je nakon što se mališan izliječio u jesen prošle godine.

Zbog toga se htio i ostaviti nogometa, kako je priznao. Srećom, sve se završilo na najbolji mogući način i mali Matteo trčkara s ocem igrajući nogomet u dvorištu.

Dan kasnije, tata Leo odlazi u Barcelonu igrati protiv čudesnog Lea i izlazi kao pobjednik.

To je Leonardo Bonucci. Čovjek kojem se nije pametno zamjeriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani