Obavijesti

Sport

Komentari 27

LeBron obožava Žižića: 'Big Z' igra odlično, pogađa, skače...

LeBron obožava Žižića: 'Big Z' igra odlično, pogađa, skače...
1

U Cavsima igram s vrhunskim igračima, kad njih stisnu otvori se veliki prostor za mene. Uvijek sam negdje oko obruča spreman da postignem koš, kaže centar Clevelanda Ante Žižić

VIDEO

Ante Toni Žižić (21) morao je samo biti strpljiv. Big Z, kako ga zovu u Cavsima, čak 46 puta ove sezone morao je istrpjeti 'DNP' pored svojeg imena. Odnosno, 'did not play'. Sjediti na klupi i ne dizati se tijekom utakmice zasigurno je bilo vrlo frustrirajuće za Žižića, no i on je bio svjestan da neće dobiti veliku minutažu pored Kevina Lovea, Tristana Thompsona i Larryja Nancea mlađeg.

Cleveland ga ja poslao u Canton Charge na kaljenje, a Ante je sa 16,3 poena i 9,4 skoka u prosjeku pazio da ostane na radaru NBA doprvaka. A kad su se ozlijedili Love, Thompson i Nance, Ante je konačno dočekao pravu priliku, pokazavši gazdama u Clevelandu, ali i najvažnijem šefu LeBronu Jamesu, da 'klinac' iz Splita ima ono nešto.

Lakersima je zabio 15 uz sedam skokova, Sunsima je utrpao 11, Bullsima 14 i Bucksima 13 uz postotak šuta od gotovo 80 posto. Dovoljno da opravda nadimak 'Big Z'.

- Sve se vrti oko toga da moraš iskoristiti priliku. Ozlijedili su se neki igrači i Žižiću se otvorilo. Ante je odigrao nekoliko zaista odličnih utakmica, pogađao je, skakao, blokirao... - rekao je LeBron.

Žižić i zadnja tri tjedna dobiva 15 minuta u prosjeku i više za njega nema povratka u Canton.

- Puno su mi pomogle utakmice u toj momčadi, ostao sam u formi i bio sam spreman igrati za Cavse kad me pozovu. Canton je odličan klub, udaljen je nekih sat vremena vožnje od Clevelanda. Odigrao sam nekoliko dobrih utakmica za njih i hvala im na prilici. Kasnije sam se dobro uklopio u Cavse, otvaram šuteve za suigrače, a i oni meni sjajno asistiraju za lagane poene - istaknuo je Ante.

Love se vratio, uskoro će na parket i Thompson tako da neće biti lako stručnom stožeru donijeti odluku tko će igrati.

- Big Z je pokazao posljednjih tjedana da zaslužuje biti na parketu. Kad se Tristan vrati vidjet ćemo kako pronaći prostor za svakoga - rekao je pomoćni trener Cavsa Larry Drew.

Žižić je ona prava 'petica'. Centar koji ne izlazi šutirati trojku, no pametnom igrom i odličnim pregledom iznimno je koristan Cavsima.

- U momčadi igram s vrlo dobrim košarkašima i kada njih pritisnu otvori se puno prostora za mene. A ja sam uvijek negdje blizu obruča spreman da postignem koš - istaknuo je Žižić, koji se u posljednjim utakmicama dobro nosio s Jusufom Nurkićem, Andreom Drummondom, Brookom Lopezom i Johnom Hensonom.

- Nije me briga tko je s druge strane, neki običan igrač ili superzvijezda. Znam da moram biti na 100 posto - rekao je Ante.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora