Obavijesti

Sport

Komentari 6

Legenda Dinama: Nikad neću zaboraviti kako je Rossi rušio Brazil. Uh, baš je teška godina

Legenda Dinama: Nikad neću zaboraviti kako je Rossi rušio Brazil. Uh, baš je teška godina
12

Dobro ga se sjećam s utakmice Dinama i Perugie iz Zagreba, bio je jako neugodan u kontranapadima, a Željko Stinčić mu je tada obranio dvije-tri sjajne prilike, sjeća se Rajko Janjanin

VIDEO

Nogometni svijet ostao je bez još jedne velike ikone, od neizlječive bolesti u 64. godini napustio nas je Paolo Rossi. Sigurno, jedan od najvećih talijanskih nogometaša svih vremena, najbolji strijelac i igrač Svjetskog prvenstva 1982. godine, nekadašnji član Juventusa i Milana. 

Pokretanje videa...

Fanovi tuguju za maradonom 01:35

Dinamo je u sezoni 1979/80. u 1. kolu Kupa Uefe zaigrao protiv Perugie čije je boje, barem u maksimirskoj utakmici, branio jedan od najvećih talijanskih nogometaša svih vremena - Paolo Rossi. No, Zagrepčani su u tom dvoboju uspjeli zaustaviti "talijansku napast", Rossi na Maksimiru nije zabio. No, Perugia je u prvoj utakmici slavila 1-0, dok je u Zagrebu završilo 0-0.

Diego Maradona and Paolo Rossi pose for a photo as they attend the Italian football hall of fame awards ceremony

- Paolo Rossi je bio strašan igrač, ali mi tih dana nismo niti znali koliko je on dobar. Da, igrao je prije toga na Svjetskom prvenstvu u Argentini 1978. godine, ali on je i dalje bio igrač Perugie. Znate, i mi smo tada znali sve igrače Milana, Intera i Juventusa, Perugia se ipak nije toliko pratila - kaže nam jedan od sudionika te utakmice Rajko Janjanin, pa nastavlja:

- Njega je čuvao Zajec, a Stinčić mu je obranio dvije-tri prave prilike. Ma bilo ga je teško zaustaviti kada bi krenuo u kontranapade, no "Stina" tu utakmicu u Zagrebu branio sjajno. Iako, mi smo imali dominaciju, mogli ih i pobijediti. Ali da, vidjelo se već tada kako će Rossi biti velika klasa.

FILE PHOTO: ITALIAN SOCCER LEGEND PAOLO ROSSI CONTROLS THE BALL IN SOFIA

Je li vas iznenadilo što je 1982. godine postao najbolji strijelac i igrač Svjetskog prvenstva?

- Ma, mislim da je on tada iznenadio i cijelu Italiju. Kažem, bio je pravi igrač, znao sve s loptom, a baš jako brz. Dobro se sjećam tog Svjetskog prvenstva, ja sam bio veliki navijač Brazila, Uh, kakva je to generacija bila sa Socratesom, Zicom i drugim zvijezdama, a onda im jedan Paolo Rossi zabije hat-trick.

Rajko Janjanin, čovjek koji je nastupao za "modre" od 1975. do 1980. (108 nastupa, četiri gola) također što prije želi zaboraviti ovu 2020. godinu...

- Baš jako teška godina za nogomet, otišli su Zambata, Rora, Maradona, evo sada i Rossi. Znate, ja sam igrao i protiv Maradone i Rossija, to su bile velike zvijezde. Naravno, nisam igrao sa Zambatom i Rorom, ali to su davnih dana bili moji idoli - završio je Janjanin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida