Obavijesti

Sport

Komentari 16

Legenda HNL-a održava teren: Napokon spreman 100 posto!

Legenda HNL-a održava teren: Napokon spreman 100 posto!
1

NEMA KRUHA BEZ MOTIKE Romana Obilinovića zvanog Žorž zaposlili su da se brine o travnjaku Parka mladeži. Baca fore i dok radi. Bio je omiljen među igračima

VIDEO

Najviše titula u HNL-u osvojio je Dinamo, najviše golova zabio je Vugrinec, najveća pobjeda je Hajdukovih 10-0 protiv Radnika... A najveći zabavljač HNL-a je odnedavno umirovljeni Romano Obilinović zvani Žorž (35).

- Život mu je tijekom karijere bio ‘haj lajf’, a tako je i sad, kad više ne igra. ‘Žoržijada’ se nastavlja, samo u nešto izmijenjenom obliku - rekao je Predrag Šimić o bivšem suigraču koji danas radi na održavanju stadionu u Parku mladeži.

Mogao je zaraditi milijune, no Obilinoviću su društvo i zabava bili na prvome mjestu. Zato danas sadi cvijeće i kolicima razvozi pijesak po terenu. No njegove šale i dalje se prepričavaju.

- Ne žalim ni za čime. Bio sam najbolji strijelac Slovenije i 2. HNL, prošao puno toga i svugdje mi je bilo dobro. A dobro mi je i danas - kaže Obilinović i dodaje:

- Žalim možda samo zato što nikad nisam zaigrao za Hajduk. Tomo Erceg i Mate Baturina bili su ispred...

Suigrači se rado sjećaju njegovih šala, a najpoznatije su na internetu objavljeni telefonski razgovori s brojnim menadžerima, koji broje stotine tisuća “ulaza”. Menadžera pita koliko je spreman za sljedeću probu, a on uporno odgovara: ‘A, dragi, jedno 80 posto’. Reakcija je uvijek ista: ‘O, je..., opet se nisi spremio!’.

- Ljetos sam ga htio nagovoriti da igra za moje Hrvace. Plaćao sam mu da se pripremi, svaki dan mi je morao slati fotografije s treninga s vrha Marjana. Planirali smo da se spremi barem 80 posto, ali nije uspio ni osam - nasmijao se prijatelj i bivši suigrač Mirko Hrgović.

- Prošao tip probu u Belupu i rekli mu: ‘Donesi dvije slike i domovnicu’. Drugi dan dolazi, donio domovnicu i dvije slike: na jednoj zagrljen s materom, na drugoj na drvetu bere azrelinke - jedna je od njegovih legendarnih priča s interneta, a prijatelji ih imaju još “milijun”...

- Jednom zgodom išli smo na pir u Hercegovinu mojim automobilom i na pola puta ga pitam ima li putovnicu ili osobnu. Kaže Romano: ‘Ne treba to meni, dugo sam ti ja igrao u Imotskom.’ Već sam mislio da ću ga morati ostaviti na granici, ali Romano se mirno imenom i prezimenom predstavio cariniku i ovaj ga je pustio - prisjetio se Ivica Križanac i dodao:

- Kao poseban gost držao je govor na tom piru, pozdravio sve, mladence, roditelje i uzvanike, zaželio svima puno sreće, zdravlja i djece pa na kraju dodao: ‘I da ne duljim, imam samo još jedno pitanje: Je li kuma slučajno slobodna?’. Svi su pali po podu...

Naravno, bio je omiljen među suigračima.

- Da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Na momčad djeluje kao apaurin, s njim put od Splita do Osijeka prođe u trenu - kaže Križanac, uz Zorana Vulića i braću Žužul najzaslužniji za Žoržov povratak na Park mladeži.

Slaven Žužul dao mu je posao na održavanju terena, a Križanac i Vulić redovito ga vode na gostovanja jer je i dalje nenadmašan u stvaranju dobre atmosfere.

- Romano je prije svega dobar čovjek koji te uvijek razveseli i opusti, pogotovo na putovanjima i pripremama. Skrene ti pozornost s problema. Mi igrači to najbolje znamo cijeniti. Jedan mi je od najdražih suigrača - kaže Hrgović.

Danas Romano Obilinović radi na održavanju terena. Starta ujutro u sedam i do 15 sati obavlja sve što treba.

- Nije mi teško, hvala braći Žužul što su mi dali priliku da zaradim za život. Dobro je, drago mi je da sam i dalje blizu klubu i momcima - zadovoljan je Obilinović, kojeg posebno pamti njegov najdraži cimer Ante Rebić:

- Ante je igračina, šteta što ga muče ozljede. Namjestio sam mu prvi gol u karijeri, zabio ga je Dinamu u Maksimiru.

Oklada s Križancem

Svi su mislili da je Žorž ćelav, no on se svaki tjedan šišao na ‘nulu’. Šest mjeseci je puštao kosu jer su mu Hrgović i Križanac za to isplaćivali plaću svaki mjesec.

Cilj je postati trener

Zasad mi je dobro i ovako, ali volio bih jednog dana biti trener mlađih uzrasta, samo treba završiti školu, planira Romano Obilinović.

Vodeno krštenje

Uoči utakmice s Rijekom trebalo je izbušiti teren zbog kiše, četiri puta sam se presvlačio, kaže Romano, koji svaki dan radi od sedam do 15 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani