Obavijesti

Sport

Komentari 58

Legenda Novosel ima recept: S Rusima sam imao omjer 11-0...

Legenda Novosel ima recept: S Rusima sam imao omjer 11-0...
1

BRZA PROIGRAVANJA Latvijci su nam baš pokazali kako treba s Rusima. Baš tako treba igrati protiv Rusa. Tako sam ih i ja sa svojim igračima pobjeđivao, rekao nam je veliki Mirko Novosel

VIDEO

Protiv Rusije nas sutra čeka iznimno teška utakmica, ali vjerujem da ćemo proći dalje, optimist je prije osmine finala Europskog prvenstva u košarci legendarni Mirko Novosel.

U svojoj je trenerskoj karijeri Novosel vodio mnoge utakmice protiv Rusa. Izgubio je od njih polufinale Europskog prvenstva 1993. godine, ali i dalje ima odličan omjer.

- Kao izbornik Jugoslavije protiv bivšeg Sovjetskog Saveza imao sam omjer 11-0. Protiv njih uvijek treba igrati na isti način. Mislim da nam je Latvija pokazala pravu formulu. Pobijedila ih je 15 razlike, a igrali su brzo proigravanja. Baš tako treba igrati protiv Rusa. Tako sam ih i ja sa svojim igračima pobjeđivao - prisjetio se Novosel.

Bez Petrovića i Kukoča

Mirko je zadovoljan igrom Hrvatske na Europskom prvenstvu i vjeruje kako možemo napraviti velike stvari u Istanbulu. Kako i sam kaže, za Ruse je uvijek imao formulu, osim jednom. U polufinalu 1993., kad nas je Rusija u Münchenu pobijedila 84-76. Na kraju smo na tom Europskom prvenstvu predvođeni Novoselom osvojili brončanu medalju. Senzacionalni su europski prvaci pobjedom nad Rusijom postali domaćini Nijemci.

- Mi smo napravili pravo čudo na tom prvenstvu. Dva tjedna prije početka poginuo je Dražen Petrović. Bilo je to silno teško razdoblje za nas. Sjećam se da sam znao ući u svlačionicu prije treninga, a igračima se uopće nije dalo trenirati. Bili su u suzama zbog pokojnog Dražena, stalno su plakali - rekao nam je Novosel i nastavio:

- U Njemačku smo praktički došli bez prave pripreme. Jako smo se potrošili prije polufinala i zato smo izgubili od Rusa. Na kraju smo morali igrati i bez Tonija Kukoča, koji je prije početka prvenstva otpao zbog problema s grlom. Nepravedan je bio i sistem natjecanja na tom Europskom prvenstvu.

Samo jedan poraz na EP-u

Hrvatska je na kraju u borbi za brončanu medalju pobijedila Grčku čak 40 razlike, u skupini smo Turke pobijedili 50 razlike.

- Završili smo Europsko prvenstvo s omjerom 8-1. Imali smo najbolji omjer u Njemačkoj, a završili smo treći. Primjerice, Njemačka i Rusija koje se igrale u finalu završile su EP s omjerom 6-3 - kaže Mirko Novosel.

Jasno je da bi se Hrvatska s Kukočem i Draženom u sastavu te 1993. godine prošetala do zlatne medalje. Nažalost, Dražen je prerano otišao. Ta je tragedija ostavila prevelik trag na našim igračima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani