Obavijesti

Sport

Komentari 126

Čovjek koji je preporodio Hajdukovu akademiju na rubu suza: Ma možemo mi još bolje!

Čovjek koji je preporodio Hajdukovu akademiju na rubu suza: Ma možemo mi još bolje!

Bilo je teško, City je dobra momčad, ali svaka čast dečkima i trenerima. Pobijedili smo, ali nije još gotovo, sad slijedi četvrtfinale s Borussijom, rekao je Boro Primorac

VIDEO

Legendarni Boro Primorac (68) se u kolovozu 2019. godine nakon 36 godina vratio na svoj Poljud, ovaj put u ulozi šefa Akademija Luka Kaliterna. Težak zadatak bio je pred njim, vratiti Hajdukovoj omladinskoj školi onaj prepoznatljivi sjaj i pretvoriti je u proizvođača talenata koji će prvoj momčadi donijeti kvalitetu, a klubu zaradu. 

Pokretanje videa...

Bakljada za 112. rođendan Hajduka 00:56

U tome trenutku akademija gotovo da i nije proizvodila igrače za prvu momčad, što joj je i glavna svrha. Juniori su godinama bili u Dinamovoj sjeni, a samo rijetki dobivali su šansu u prvoj momčadi. Nekolicina ih je ostavila neki trag, ostalih se nitko više ni ne sjeća. 

Split: U 16. kolu Prve HNL na Poljudu se sastali Hajduk i Gorica

Primorac, koji je godinama surađivao s Arseneom Wengerom u Arsenalu, došao je u klub kao čovjek pun znanja, iskustva i autoriteta, nešto što je Hajduku falilo. Uspostavio je svoj sustav na svim razinama, od početnika do juniora. Svi treneri morali su se držati njegovih normi, a četiri godine nakon njegovog dolaska, rezultati su više nego vidljivi. Juniori su vratili prevlast u hrvatskom nogometu, dvije godine zaredom bili su prvaci, ove sezone smiješi im se i treća titula, u ovome trenutku Hajduk je prvi u svim kategorijama od U8 do U19, a sve je dodatno začinila čudesna pobjeda juniora nad Manchester Cityjem. Prvi put u povijesti 'bili tići' igrat će četvrtfinale Lige prvaka mladih.

Čovjek koji je preporodio Hajdukovu akademiju

Jedan od najzaslužnijih za to je upravo legendarni Boro iz kojeg su prštale emocije nakon senzacionalnog uspjeha. Bio je na rubu suza. Šlag velike dominacije stigla je pobjeda juniora Hajduka nad Manchester Cityjem.

Split: Osmina finala Lige prvaka mladih, Hajduk - Manchester City

- Bilo je teško, City je dobra momčad, ali svaka čast dečkima i trenerima. Pobijedili smo, ali nije još gotovo, sad slijedi četvrtfinale s Borussijom. Vratio nam se rad u Akademiji i ništa, treba nastaviti.

City je momčadi imao trojicu rođenih 2003., a Hajduk dvojicu rođenih 2006. godine.

- To pokazuje da imamo dobru selekciju, dobre trenere, ima talenta, svi igrači su školovani i mislim da možemo još i malo bolje igrati. Malo smo previše respekta dali Cityju, što je i normalno, to je velika momčad. Čestitam momčadi, neka uživaju i bit ćemo spremni za dalje - rekao je Primorac.

Čitlučanin rođen u Mostaru došao je u Hajduk iz Veleža 1978. godine, bio je u zlatnoj generaciji koja je ispala protiv HSV-a u četvrtfinalu Kupa prvaka 1980. Za Hajduk je kao obrambeni igrač odigrao 283 utakmice i zabio 53 gola te osvojio naslov prvaka bivše države 1979. Primorac je poznat i po tome što je zabio prvi gol u službenoj utakmici u povijesti Poljuda. Bilo je to u prvom kolu Kupa prvaka protiv Trabzonspora u rujnu 1979. (1-0). Otišao je u inozemstvo 1983., ostavio je veliki trag u klubu kao igrač, a sada je u potpunosti preporodio omladinski pogon kluba. Zbog njega danas svi pričaju o čudesnim juniorima!

POGLEDAJTE VIDEO: MAMIĆ PORUČIO DA HAJDUKU NE IDE JER NEMA ZNANJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani