Obavijesti

Sport

Komentari 2

Legendarni HNL trener preuzeo bivšeg prvoligaša koji se bori za goli život: To je moja obveza

Legendarni HNL trener preuzeo bivšeg prvoligaša koji se bori za goli život: To je moja obveza

Situacija je samo pojačala moj dišpet i spremnost da se suočim s ovim velikim izazovom. Pred nama je još 10 utakmica i bit ćemo maksimalno motivirani u svakoj od njih, rekao je novi trener Međimurja

VIDEO

U trenerskoj je karijeri dva puta bio na izborničkoj klupi Bruneja, vodio je i mnoge klubove (teško ih je izbrojati i pitanje je jesu li svi navedeni, ali reći ćemo 32 kluba), neke i više puta, a tako je po drugi put u karijeri na klupu NK Međimurja zasjeo legendarni Vjeran Simunić (69). 

Nekadašnji prvoligaš trenutačno se bori za ostanak u trećem rangu hrvatskog nogometa, nakon 20 kola zadnji su na tablici i imaju devet bodova, dok još jedan bivši prvoligaš Marsonia ispred njih ima 15 bodova. Zagorec iz Krapine ima 16 bodova na mjestu koje vjerojatno vodi u doigravanje za ostanak u Drugoj ligi dok je na sigurnom mjestu Grobničan s 19 bodova, tako da je situacija poprilično jasna. Deset kola prije kraja je poprilično težak posao ispred Međimurja.

A situacija u klubu daleko je od dobre. Simunić je šesti trener koji ih vodi ove sezone nakon Ivice Solomuna, Zorana Ivančića, Damira Vugrinca, Igora Budiše i Gordana Golika, klub je napustio predsjednik Augustin Jesenović, momčad je svojevremeno i štrajkala, a dosta je igrača otišlo/došlo. Sve je to dosta dublje od mogućnosti ovakvog članka, stanju u nekoć velikom klubu trebalo bi se posebno posvetiti.

Bilo kako bilo, Vjeran Simunić je optimističan po dolasku u Međimurje, a u dva je navrata vodio i Čakovec, još jedan klub koji je svojevremeno igrao u elitnom rangu hrvatskog nogometa. 

Vjeran Simunić ima 10 utakmica za spas Međimurja

- Osjećam svojevrsnu moralnu obvezu prema ovom klubu i kraju za koji me vežu lijepe uspomene. U svojoj dugoj trenerskoj karijeri preuzimao sam i klubove u težoj situaciji, pa bez obzira na bodovni zaostatak i trenutni položaj na tablici dolazim s puno optimizma i u dobroj vjeri da ću pokrenuti momčad u borbi za ostanak koliko god to bude moguće - rekao je za medjimurski.hr Simunić.

Kako kaže, mnogi su mu rekli da je ovo nemoguća misija te da mu nakon svega u karijeri to nije potrebno, ali to ga nije obeshrabrilo.

- To je samo pojačalo moj dišpet i spremnost da se suočim s ovim velikim izazovom. Pred nama je još 10 utakmica i u svaku od njih ćemo, bez obzira na suparnika, ući maksimalno motivirani da pronađemo bodove spasa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače