Obavijesti

Sport

Komentari 12

Legendarnog borca svi su se bojali, a sad je neprepoznatljiv

Legendarnog borca svi su se bojali, a sad je neprepoznatljiv

Sve sam podredio svom zdravlju. To je moje novo poglavlje – promocija zdravijeg života. Postao sam vegetarijanac. Nemam više želju jesti meso, to nije dobro, rekao je Alistair Overeem koji je otišao u borilačku mirovinu

VIDEO

Izgledao je zastrašujuće. Kada bi se pojavio u oktogonu sa 112 kg mišića, nikome nije bilo svejedno, tko god se nalazio na drugoj strani. S dinamitima u rukama razbijao je protivnike, unosio strah i trepet u najjačoj MMA organizaciji na svijetu i po mnogima, nepravedno je zakinut. Samo jednom se borio za pojas. 

POGLEDAJTE VIDEO: Overeem za 24sata 

Pokretanje videa...

Alistair Overeem intervju 00:44

Alistair Overeem (43) je prije dvije godine završio karijeru u UFC-u pa se vratio u kikboks, tamo gdje je sve i počelo. Glory je pripremao spektakl, borbu za pojas protiv Rica Verhoevena, na kraju je Overeem morao odustati zbog ozljede, ali u listopadu prošle godine je u sudaru titana pobijedio legendarnog Badr Harija. Sljedeći korak trebala je biti borba protiv Verhoevena, ali Glory ga je suspendirao nakon što je pao na doping testu pa je samim time poništena i pobjeda protiv Badr Harija.

Nakon što su ga suspendirali na godinu dana, Overeem je završio karijeru i napravio zaokret u životu. Postao je vegetarijanac i danas je neprepoznatljiv. Vidno je smršavio i izgubio desetak kilograma.

- Sve sam podredio svom zdravlju. To je moje novo poglavlje – promocija zdravijeg života. Postao sam vegetarijanac. Nemam više želju jesti meso, to nije dobro i loše utječe na organizam. Više ga neću jesti. A to se savršeno veže s mojom sljedećom odlukom – prestajem se boriti. Jednostavno to više nije moja stvar. Bilo je tako 25 godina, zar ne? Sada ćemo raditi ostale kul stvari - rekao je Overeem.

Bio je zvijezda Pridea, Dreama, Strikeforcea, K1, gdje je osvajao naslove, ali za mnoge, potpuno nepravedno, za UFC pojas se borio samo jednom. Bilo je to 2016. godine kada je izgubio od Stipe Miočića i poslije toga nikada nije dobio priliku.

Overeem je bio jedan od onih boraca koji je hrvatskim navijačima posebno prirastao srcu. Nekoliko puta posjetio je Hrvatsku, navijao za 'vatrene' na Svjetskom prvenstvu, a tijekom posjeta Splitu bio je i na grobu legendarnog Branka Cikatića.

Zagreb:  MMA borac Alistair Overeem održao pokazni trening i družio se s navijačima

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika