Obavijesti

Sport

Komentari 53

Legende Zagreba: Plačemo, a Dražena Medića briga za sve...

Legende Zagreba: Plačemo, a Dražena Medića briga za sve...
1

UDARAC Nakon 96 godina Zagreb mora napustiti Kranjčevićevu jer nije ispunio uvjete iz ugovora. Stadion je zapušten i devastiran. Dražen Medić, građevinski poduzetnik, preuzeo je klub 2004.

VIDEO

Ovo je velika katastrofa, svi znamo što Kranjčevićeva znači za Zagrepčane, ali toliko se lošeg u zadnje vrijeme u klubu dogodilo da me ovo ne čudi, rekao je Hrvoje Štrok (37), dečko iz zagrebačkih Gajnica, koji je karijeru u HNL-u počeo upravo u Kranjčevićevoj.

NK Zagreb i Kranjčevićeva su kao prst i nokat. Zajedno su od 1921. godine, kad je stadion završen. I od tada, na njemu igraju 96 godina. Nikad nije bilo problema. Sve do sada... Naime, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport poslao je dopis klubu u kojem piše da je suradnji stadiona i kluba - kraj.

U dopisu, kojeg je potpisao pročelnik Ivica Lovrić, stoji da su Grad i NK Zagreb 18. prosinca 1996. sklopili ugovor o zakupu tog sportskog objekta, a aktualni istječe 30. listopada 2017. No NK Zagreb nije ispunio obveze i Grad mu neće produžiti ugovor.

Plastično objašnjenje bilo bi da Zagreb 15 dana nakon isteka ugovora mora pokupiti stvari i napustiti stadion. Ali sve stvari, od fotografija na zidu, trofeja, medalja, almanaha, starih fotografija legendarnih igrača i utakmica, zastavice... Na mjestu gdje je nekad igrao NK Zagreb neće ostati ništa, nikakva uspomena na nekad slavni klub, jedini, koji je uz Dinamo, Rijeku i Hajduk bio prvak Hrvatske. Bilo je to slavne 2002., kad je trener bio Cico Kranjčar.

Nitko im ne želi pomoći

- Ovo što se radio u klubu posljednih godina je stvarno žalosno, nemam druge riječi.  Imam osjećaj kao da su namjerno željeli da klub dođe u takvu situaciju, odmaknuli su ga od navijača. Nitko ne pomaže, nema akcije oko kluba a to je tužno, zato mi se ovako sa strane i čini kao da netko sve to radi namjerno. Ispada da je Dražena Medića baš briga za sve - tužnim je glasom rekao Antonio Franja, član Cicine legendarne generacije koja se 2002., okitila naslovom prvaka Hrvatske.

Bili su to slavni dani.

Klub bi se mogao i ugasiti

- Odgovorni su vjerojatno znali i ranije što se može dogoditi, ne znam zašto nisu reagirali, kao da su htjeli da se tako nešto dogodi - smatra Štrok.

I dogodilo se. Zagreb će još malo imati krov nad glavom, a potom napušta Kranjčevićevu. Kamo će? To nitko ne zna. Možda u Veslačku ulicu, no sve se glasnije priča da bi, zbog dugova, mogli ostati i bez tog kampa.

Postoji i onaj crni scenarij, o kojem se, nažalost, također priča. Da, gašenje kluba. S obzirom na sve u klubu, to bi bio logičan slijed. Zagrepčani bi mogli ostati bez svog - Zagreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.