Sport

Komentari 5

Leicesterov heroj Ranieri odlazi s klupe Nantesa i seli na Otok?

Leicesterov heroj Ranieri odlazi s klupe Nantesa i seli na Otok?

Claudio Ranieri prijevremenim će raskidom ugovora napustiti klupu francuskog Nantesa, a nagađa se da bi se ovaj Leicesterov heroj mogao vratiti na Otok, ovaj puta u Tottenham

Claudio Ranieri (66), koji je na klupu Nantesa došao u srpnju 2017. godine, nakon samo jedne sezone napušta francuskog prvoligaša. Iako mu ugovor traje do 30. lipnja 2019., Ranieri će zbog nesuglasica s čelnicima kluba otići ranije.

- Nemamo što kriti. Claudio Ranieri se na sastanku s klupskim pokroviteljima zahvalio na suradnji. Moramo mu biti zahvalni za sve što je napravio za klub - rekao je Waldemar Kita, predsjednik Nantesa, koji se u francuskim medijima vodi kao glavni krivac za odlazak Ranierija.

Prije nešto manje od tri tjedna, kada je Nantes gostovao kod Lyona u domaćem prvenstvu, Kita je naredio Ranieriju da u spomenutoj utakmici ne koristi kapetana Lea Duboisa, koji će na ljeto potpisati za Lyon, na što se Ranieri oglušio i svejedno ga stavio da igra.

U prvom dijelu sezone, Ranieri je s Nantesom ostvarivao dobre rezultate i borio se za Europu, ali proljetni dio sezone momčad je pružila slabije predstave, zbog čega će ovu sezonu završiti negdje na sredini tablice. U 40 utakmica s Nantesom, ostvario je 14 pobjeda, deset poraza i 16 remija.

U zadnje vrijeme u medijima su se mogla vidjeti nagađanja o tome da bi Ranieri mogao trenersku karijeru nastaviti kao izbornik talijanske nogometne reprezentacije, ali kako je to mjesto pripalo Robertu Manciniju, sada se pretpostavlja da bi se Talijan mogao vratiti na Otok.

U svojoj osebujnog karijeri vodio je brojne klubove poput Napolija, Fiorentine, Valencije, Atletico Madrida, Chelseaja, Parme, Juventusa, Rome, Monaca te grčku reprezentaciju, a najzapaženiji uspjeh postigao je s Leicesterom kojega je 2016. godine odveo do naslova prvaka Premier lige. Ipak, nagađa se da će ovaj puta zasjesti na klupu Tottenhama.

Najčitaniji članci