HNL Rijeka - Hajduk: Izjave Ivana Leke | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 58

Leko: Ne možeš biti ozbiljna ekipa kad primiš toliko golova

Leko: Ne možeš biti ozbiljna ekipa kad primiš toliko golova

Mi pokušavamo pričati, govoriš, ali jednostavno taj obrambeni gard... To veselje, to kad živiš za obranu, za ispucati da ti nitko ne šutira iz boksa... To fali odavno, kaže trener Hajduka

VIDEO

Izgubili smo zasluženo, Rijeka je bila bolja ekipa, imala više šansi... Zaslužena pobjeda Rijeke. Znali smo da će biti teško, psihološki nakon Koprivnice je bilo teško pripremiti ekipu, imali smo određene izostanke. Imali smo dobrih momenata, ja bih rekao, možda zadnjih 15, 20 minuta prvog poluvremena. Mi smo pokušali, htjeli smo, falilo je izrazitih šansi, ali je bilo pokušaja nečega. Trebamo prihvatiti da je Rijeka bila bolja, imali su raspoloženije pojedince koji su pokazali kvalitetu i čestitam im, komentirao je poraz svoje momčadi u derbiju protiv Rijeke (2-0) trener Hajduka Ivan Leko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Koliko se fizički danas osjetilo to što ste igrali u Kupu tijekom tjedna? U smislu potrošnje.

- To se može uzeti kao neki razlog, ali ako gledamo... Igraju se svaka tri, četiri dana utakmice u Europi non stop. Nama je to prvi tjedan da igramo tako. Ako želiš rasti i igrati Europu, na to se jednostavno moraš priviknuti. To je mali detalj koji nije odlučio današnju utakmicu.

Napravili ste trostruku izmjenu nakon 60. minute. Od tada je Hajduk izgledao bolje.

- Imali smo tih nekih malih svojih momenata. Da smo tada zabili gol, možda bi bilo drugačije. Ali trebaš biti bolji, 90 minuta parirati, natjecati se, biti čvršći... Mi smo u početku krenuli mekano. Teško je sada i ne bi bilo korektno tražiti što bi bilo da je ovaj zabio, što bi bilo da je ovaj tada... Moramo priznati da je protivnik bio bolji, imamo vremena da budemo ponizni, da treniramo i da pokušamo rasti. Kod 2-0 se prelomilo, na kraju je moglo biti i 3 ili 4-0.

Hajduk je primio puno golova ove sezone. Jedino je Lokomotiva primila više.

- Ključan problem. Ne možeš biti ozbiljna ekipa kad primiš dva, tri gola. Primimo kada nas ima viška u boksu. Centaršut dva na pet, tri na šest i primamo golove. I konstantno tako. Mi pokušavamo pričati, govoriš, ali jednostavno taj obrambeni gard... To veselje, to kad živiš za obranu, za ispucati da ti nitko ne šutira iz boksa... To fali odavno. Je li to profil igrača, način treniranja ili ne znam što... Obrambena grinta fali. Ništa ozbiljno ne može se očekivati kad primamo ovako puno golova.

Hajduku slijedi susret s Varaždinom. Neće biti Vuškovića i Pukštasa, koji će biti dio juniorske momčadi za Ligu prvaka.

- Oni će ići, mi smo s našim problemima. Ne možemo spojiti jedan normalan trening. To su treninzi s 12, 13, 14 igrača. Imamo ozlijeđenih. Uvijek je tu nešto od toga. Ne veseliš se nešto sljedećem tjednu kad znaš da ne možeš očekivati normalan trening. Ali što ćemo, tako je. Meni je drago zbog momaka. Da imaju priliku ići na završni turnir Lige prvaka mladih, pokušati napraviti nešto veliko za njih i nadam se da će osvjetlati obraz našeg kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 58

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner