Obavijesti

Sport

Komentari 493

VIDEO Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju! Frigan i Marin vode Riječane u Europu

VIDEO Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju! Frigan i Marin vode Riječane u Europu
20

Rijeka je u potpunosti nadigrala Hajduk, koji je itekako osjetio izostanak Livaje i Krovinovića. Riječani su dominirali gotovo cijeli susret, zabili dva gola iako je moglo biti i više pa zasjeli na treće mjesto koje vodi u Europu

U posljednjem susretu 29. kola HNL-a, derbi utakmici na Rujevici, nogometaši Rijeke su svladali Hajduk s 2-0 (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Pobijedila je Rijeka oslabljeni Hajduk, koji je bio bez prvog strijelca lige Marka Livaje i Filipa Krovinovića, a s ta tri boda Rijeka se popela sve do trećeg mjesta na ljestvici. Prvi pogodak je postigao Matija Frigan u devetoj, a drugi Antonio Marin u 75. minuti.

Igrači Rijeke od samog su starta djelovali odlučno, a dodatno su podigli vlastito samopouzdanje ranim vodstvom. U devetoj minuti Vukčević je ubacio, a pored statične gostujuće obrane do lopte je došao Frigan i glavom matirao Lučića za 1-0 riječke momčadi.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 29. kolu Prve HNL

U prvih dvadesetak minuta Splićani su bili nevidljivi, dok je Rijeka igrala energično na svakom dijelu terena te pokušavala doći i do drugog pogotka. Nakon određenog vremena i gosti su se opustili te se u jednom dijelu prvog poluvremena igralo iznimno otvoreno na obje strane. Potencijalne su se opasnosti otvarale u oba šesnaesterca, ali promjena rezultata se nije dogodila.

Na početku drugog dijela Hajduk je izgledao bolje, no prvu priliku imala je Rijeka. U 54. minuti je Hodža izbacio Marina u kontru, ali je ovaj odradio traljavu završnicu.

Potom je Rijeka imala dvije odlične šanse za povećanje vodstva. Prvo je Frigan u 56. minuti na pladnju imao 2-0, ali je vratar Hajduka Lučić spriječio njegov drugi pogodak ove nedjelje, dok je u 60. Vukčević trebao bolje reagirati nakon kornera, ali su Splićani i tu situaciju preživjeli.

Rijeka: Rijeka i Hajduk sastali se u 29. kolu Prve HNL

U 66. minuti Hajduk je imao najbolju šansu za izjednačenje. Žestoko je iskosa opalio Benrahou, ali je instinktivno sjajno nogom reagirao vratar Labrović. U 70. minuti

Dvoboj je riješen u 75. minuti kada je Antonio Marin, nečuvan na drugoj vratnici, dočekao ubačenu loptu i zabio za pobjedu 2-0 Rijeke.

Sada je Rijeka treća i ima dva boda više od Osijeka i Varaždina. Drugi Hajduk ima 12 bodova manje od vodećeg Dinama. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
29. kolo HNL-a 18:00 , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Frigan 9' Marin 75'
2 : 0
Hajduk
Sortiranje događaja

Kraj derbija na Rujevici!

93'

Sjajnu akciju odigrala je Rijeka preko Alena Grgića. Otkako je ušao u igru, napravio je puno problema splitskoj obrani na desnoj strani. Proigrao je Bandu, koji je pucao preko gola.

Igrat će se najmanje tri minute sučeva dodatka.

88'

Dvostruka zamjena kod Rijeke. Izašli su Marin i Vukčević, a ušli Liber i Goda.

86'

Prvi žuti karton na susretu. Dobio ga je Rokas Pukštas.

Komentari 493