Obavijesti

Sport

Komentari 47

Leko otkrio reakciju svlačionice Hajduka nakon poraza u Gorici: 'Ovo je bio krucijalni moment'

Leko otkrio reakciju svlačionice Hajduka nakon poraza u Gorici: 'Ovo je bio krucijalni moment'

Kad smo zabili, mislio sam da neće biti problema. Dva poraza jako su poljuljala naše samopouzdanje, rekao je strijelac Šarlija, a junak domaćih Jurić dodao: Iza mene je lom ruke i ozljede, digao sam glavu i vraćam se

VIDEO

Deset utakmica Gorica nije pobijedila Hajduk, ali dočekala je svoj dan ovu nedjelju i preokretom u završnici (2-1) zadala težak udarac "bilima" u borbi za naslov, istovremeno istaknuvši kandidaturu za europske pozicije.

- Išli smo otvorenim gardom, nadigravati se, pokazati da želimo igrati i imamo materijala da možemo dominirati. To smo i pokazali. Odlučno i s idejom u završnici smo došli do pobjede. Igrači su reagirali vrhunski, velika je stvar pobijediti legitimnog kandidata za prvaka. U pojedinim smo fazama dominirali, ali imao je i Hajduk u nekim dijelovima utakmice dominaciju, bio je opasan, iskoristio je neke naše pogreške i nespretnosti te imao dvije stopostotne šanse, ali su nas izvukli golman i reakcija braniča - rekao je novi trener Gorice Dinko Jeličić za MAXSport.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Gorica - Hajduk 2-1

Pokretanje videa...

Gorica - Hajduk 2-1 (sažetak) 01:47

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Godi kad čujemo da je sa strane izgledalo da smo dominirali, to je naš put, ideja, otkad sam preuzeo klupu. Dobro mi je došla pauza od dva tjedna, da osjetim momčad i oni mene. Naglasio sam da ćemo nadograđivati sve što su dobro radili prije mene. Igrači koji su donijeli rezultat i energiju i impuls s klupe, to je ideja, da se možemo na svakog igrača osloniti, s tom idejom smo radili ova dva tjedna i momci su to prihvatili - dodao je.

Zvonimir Šarlija doveo je hajdukovce u vodstvo u 62. minuti, činilo se da bi to mogao biti i ključni detalj utakmice, ali njegov prvijenac pao je u zaborav gostujuće momčadi nakon loših reakcija u završnici.

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

- Imao sam osjećaj da će jedan gol odlučivati i nakon što smo zabili, mislio sam da, realno, neće biti problema. Ali rano smo se povukli i dopustili Gorici da nam zabije. Dva poraza su jako poljuljala naše samopouzdanje, poljuljani jesmo, ali odlike velikih ekipa i igrača su da se dižu. Imamo dobrih igrača koji sad moraju preuzeti odgovornost. Ja zbog kartona neću moći pomoći protiv Lokomotive, a onda u tri derbija moramo nadoknaditi ovo što smo izgubili. Nakon svoga gola sam samo htio da dobijemo utakmicu i slavimo do Splita - rekao je stoper Splićana.

Pobjednički gol u 92. minuti za Goricu zabio je Ante Matej Jurić na dodavanje Tima Matavža. Obojica su ušli kao džokeri s klupe.

- Jako teška utakmica, pogotovo je vrijeme bilo vruće, teško mi je bilo s klupe gledati kako se suigrači bore po jakom suncu, ali pokazali su da mogu, bore se lavovski. Iza mene je lom ruke i ozljede, digao sam glavu, radim i vraćam se - rekao je Jurić.

Gorica i Hajduk sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

Ivan Leko govorio je o teškim uvjetima za igru.

- Bilo je jako vruće i težak teren, teško je bilo nekoliko pasova dodati. Imali smo u prvom poluvremenu dvije velike šanse, bili smo stabilni, iako bez velike igre. U poluvremenu smo se dogovorili da je bitno igrati na rezultat jer teško je bilo očekvati neki veliki nogomet. Iz prekida smo zabili, a onda primili prvi pa te vuče inercija, ideš na pobjedu i opet u kontri u zadnjoj sekundi primiš drugi. Bolno - kazao je trener Hajduka pa dodao:

- U svlačionici je muk, tišina i veliki će biti izazov dići se. Moramo pokazati karateter i stisnuti se. Trebali smo se danas vratiti na pobjednički kolosijek nakon prekida niza pobjeda protiv Istre, ovo je bio krucijalni moment.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...