Obavijesti

Sport

Komentari 20

Lens, mjesto lijepih sjećanja za Vatrene: Zauvijek uz V. Runju

Lens, mjesto lijepih sjećanja za Vatrene: Zauvijek uz V. Runju
1

Vatreni sada ponovo igraju u Lensu. Utakmica s Portugalom je na rasporedu u subotu u 21 sat, a još neka lijepa i ne tako davna sjećanja vežu nas uz famozni mali gradić na sjeveru Francuske

VIDEO

Igralo se prvo kolo Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine u Francuskoj. Pred Bobanom, Asanovićem, Prosinečkim, Šukerom i ostalima bio je zadatak zvan Jamajka. Mjesto događaja: Lens; rasplet: Vatreni slave pobjedu 3-1. Bila je to samo odskočna daska za Japance i utakmicu kojom smo osigurali prolaz u osminu finala.

Vatreni sada ponovo igraju u Lensu. Utakmica s Portugalom je na rasporedu u subotu u 21 sat, a još neka lijepa i ne tako davna sjećanja vežu nas uz famozni mali gradić na sjeveru Francuske.

England Training - EURO 2016

Primjerice, Vedran Runje i priča o dobru u nogometu... Kao da je bilo jučer dok je bivši hrvatski reprezentativac branio boje Lensa. Nakon tri godine u Marseilleu, Runje je otišao u Standard Liege pa u Bešiktaš. U Francusku se vratio 2007. godine gdje je ostao do kraja karijere.

No ono što je zauvijek ostalo zaključano u srcima navijača Lensa je činjenica da njihov čuvar mreže nije napustio brod koji tone. Tog ljeta 2007. Runje se vratio u Francusku i odigrao svih 38 utakmica u ligi. No pošto je ostatak momčadi igrao ispod prosjeka jednog prvoligaša, ni Runje nije mogao previše pomoći. Lens je ispao u drugu ligu.

Bivši golman Hajduka je unatoč špekulacijama i brojnim ponudama drugih, većih klubova odlučio ostati u Lensu, a reakcija navijača bila je za pamćenje.

- Mnogo te poštujemo, hvala što si ostao sa nama - poručili su francuski navijači prije utakmice sa Sedanom, hrvatskom nogometašu, na hrvatskom jeziku, na francuskom stadionu, na sjeveru Francuske.

I ne samo to. U jednom trenutku razvili su hrvatski grb, a zatim napravili i hrvatski barjak preko cijele tribine. Službeni spiker na stadionu odao je počast Vedranu, a navijači su zapjevali.

Lens je na kraju izgubio tu utakmicu. Vedran Runje je primio tri gola, ali navijači su mu skandirali.

- Nikada u karijeri, u svim klubovima u kojima sam igrao, nisam dobio takvo priznanje. Prvi put sam vidio takvo nešto. Navijači Lensa su nevjerojatni i zahvaljujem im na povjerenju i vjernosti prema ovoj momčadi. Zahvaljujem im na svemu i napravit ću sve kako bi im pružio nove sjajne trenutke - poručio je tada Runje.

I nije ih iznevjerio. 2011. godine je završio karijeru kao vječni član Lensa...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja