Obavijesti

Sport

Komentari 31

Senzacionalna Leona Popović druga u slalomu u Leviju!

Senzacionalna Leona Popović druga u slalomu u Leviju!

Nakon subotnjeg dvostrukog ulaska među deset najboljih, u nedjelju u Leviju Hrvatice ponovile su taj uspjeh, Popović druga, drugi put na pobjedničkom postolju, Zrinka Ljutić deseta

VIDEO

Nakon plasmana među najboljih deset na prvom ovosezonskom slalomu u Leviju u subotu (Zrinka deveta, Leona deseta), hrvatske slalomašice ostvarile su još jedan fantastičan rezultat u finskom skijalištu u nedjelju. Leona Popović osvojila je drugo mjesto sa samo 18 stotinki zaostatka za pobjednicom Mikaelom Shiffrin! Zrinka Ljutić bila je deseta.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon subotnjeg slaloma

Pokretanje videa...

Ljutić i Popović nakon Levija 01:09

Leona je bila najbrža u drugoj vožnji, dizala tempo i u cilj ušla s čak sekundom i pet stotinki ispred Norvežanke Mine Fürst Holtmann. Iza nje završile su i Njemica Lana Dürr i Šveđanka Sara Hector.

Prestigla ju je Mikaela Shiffrin za malenih 18 stotinki. Najbolja iz prve vožnje, Slovakinja Petra Vlhova, nagazila je vrata u drugoj vožnji i ostala bez ičega. A na drugom prolaznom vremenu imala je više od sekunde prednosti pred Shiffrin...

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Popović je postolje dohvatila i u završnici prošle sezone, kad je u Soldeuu u Andori bila druga, dok je peto mjesto osvojila u Špindleruvu Mlynu u Češkoj, kad je Zrinka bila treća.

Shiffrin je pobijedila rekordni 89. put u karijeri, 54. put u slalomu i rekordni sedmi put u jednom skijalištu. Kad su slalomi u pitanju, nitko nije ostvario više, Vreni Schneider imala je šest pobjeda u Mariboru, a ukupno u Svjetskom kupu Lindsey Vonn nenadmašna je s 14 trijumfa u Lake Louiseu.

Leona je nakon dva slaloma na trećem mjestu sa 106 bodova, Shiffrin vodi sa 150, druga je Dürr sa 140. Ljutić je deseta s 55 bodova. Idući je ženski slalom na rasporedu za dva tjedna, 26. studenog, na početku američke turneje u Killingtonu.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Kompletna vremena i rezultate možete pogledati OVDJE.

Otkazan i drugi prekogranični spust, muška sezona nikako da krene

Drugi muški spust Svjetskog kupa u alpskom skijanju koji je bio na rasporedu u nedjelju na stazi između Zermatta (Švicarska) i Cervinije (Italija) otkazan je zbog vremenskih neprilika, kao i prvi dan ranije, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

- Zbog obilnog snijega koji je počeo rano jutros, kao i jakog vjetra, uzimajući u obzir današnju prognozu i jamčeći sigurnost svih, žiri i organizatori odustali su i od ove druge utrke - objasnio je glasnogovornik FIS-a. 

Kako je vjetar već prekinuo muški veleslalom u Söldenu krajem listopada, skijaši će morati pričekati da njihova sezona započne u američkom Beaver Creeku s dva spusta i superveleslalomom od 1. do 3. prosinca.

Ovaj novi neuspjeh također ugrožava budućnost staze Zermatt-Cervinia, prvog prekograničnog FIS natjecanja najavljenog početkom 2022., koji još čeka premijeru.

Spust "Gran Becca", koji počinje s ledenjaka u Švicarskoj na visini od gotovo 3800 metara i završava u Italiji, imao je šest odustajanja za isto toliko pokušaja jer su i muški i ženski spust već otkazani prošle godine zbog nedostatka snijega na dnu staze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna