Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
189 komentara

Ruski huligani u Lilleu sukobili se s Englezima i Velšanima!

Ruski huligani napali su navijače Engleske i Walesa u Lilleu što bi moglo koštati njihovu reprezentaciju izbacivanja s Europskog prvenstva ako će se neredi preseliti na stadione

Euro 2016 - Fans
Foto: PASCAL ROSSIGNOL
189 komentara

Rusija i Engleska na rubu su da izlete s Europskog prvenstva nakon samo jedne odigrane utakmice! Tako bi barem moglo biti ako se novi neredi s ulica presele na tribine. Ruski i engleski huligani koji su pod krinkom navijača stigli u Francusku navodno bodriti reprezentaciju nastavljaju svoj divljački pohod po francuskim gradovima. Naravno, dogode li se novi neredi na stadionu. A to se svakako može očekivati nakon posljednjeg u nizu nereda. Ovoga puta 'preuredili' su ulice Lillea gdje su se Rusi sukobili s navijačima Walesa i Engleske.

Velšani i Englezi držali su se zajedno i Rusima odgovorili uvredljivom pjesmom 'Je*eš Rusiju, mi smo Engleska i Wales, mi smo Engleska i Wales'. Nastavak ruskog divljanja posebno zabrinjava kada se zna da im je Uefa baš danas poručila da će njihovu reprezentaciju izbaciti s Eura nastave li s neredima na stadionu.

Svjedoci novih ružnih scena kažu kako su se Rusi iznenada pojavili i odmah počeli provocirati Engleze koji su sjedili u kafiću u blizini glavnog željezničkog kolodvora u Lilleu. Naravno, nisu ni Englezi i Velšani ostali dužni te su uzvratili gađanjem Rusa sa svime što im se našlo pod rukom što također može zabrinuti čelnike engleskog saveza.

Englezi, ali i organizatori, su se bojali upravo ovakvih scena s obzirom da u Lilleu sutra igraju Rusija i Slovačka, a dan kasnije Engleska i Wales igraju u 30-ak kilometara udaljenom Lensu. I dogodilo se upravo ono čega su se svi bojali. Svi osim čelnih ljudi ruskog nogometnog saveza i vrha države. Jer oni u svojim javnim nastupima redovito podržavaju boksačke izlete takozvanih navijača s ruskim obilježjima.

U sličnim su problemima i Englezi jer, bez obzira što čelnici njihovog saveza osuđuju takvo ponašanje huligana, oni i dalje nastavljaju provocirati i izazivati. Nitko, dakle, ne može biti lišen krivice, a za sve ostale na Euru bilo bi pravo olakšanje da takvi navijači napokon završe tamo gdje im je mjesto. Stadion to zasigurno nije.

Podsjećamo, ruski savez dobio je uvjetnu diskvalifikaciju do kraja Eura što znači da ako se ponovi divljanje Rusa na stadionu, njihova reprezentacija će sigurno biti izbačena s Eura. Na ovaj način Uefa se ogradila od nereda na ulicama jer su iskusno očekivali nove probleme izvan stadiona. No nastave li ovako, sigurno je da ni na stadionu idućih dana neće biti mira. 

Naši partneri pišu
Message