Sport

Komentari 46

Leti, leti Peter Prevc: Slovenac je skočio najdalje u Garmischu

Leti, leti Peter Prevc: Slovenac je skočio najdalje u Garmischu

Na drugoj postaji novogodišnje turneje Četiri skakaonice skijaša-skakača u Garmisch-Partenkirchenu slavio je Slovenac Peter Prevc. Skupio je 272,7 bodova

Slovenski skijaš-skakač Peter Prevc pobijedio je na drugom natjecanju 64. novogodišnje turneje Četiri skakaonice u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu .

Prevc je dominantno došao do jubilarne 10. pobjede u Svjetskom kupu skokovima od 133,5 i 136 metara, a s pobjedničkom zalihom bodova iz Garmischa preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Turneje ispred pobjednika Oberstdorfa, Nijemca Severina Freunda , koji je danas bio treći. Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Kenneth Gagnes .

Prevc vodi s 8,6 bodova više od Freunda i povećao je svoje šanse da postane tek drugi Slovenac nakon Primoža Peterke iz 1997. koji se okitio naslovom najboljeg na Novogodišnjoj turneji.

Austrijanac Michael Hayböck kao trećeplasirani zaostaje 21 bod za Prevcom, koji je i u poretku Svjetskog kupa s 724 boda pobjegao Freundu (559). Novogodišnja turneja nastavlja se u Innsbrucku 3. siječnja, a završava u Bischofshofenu 6. siječnja.

Rezultati:

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

Najčitaniji članci