Obavijesti

Sport

Komentari 20

Lewa: Žena mi slaže prehranu, a za doručak maznem i biftek

Lewa: Žena mi slaže prehranu, a za doručak maznem i biftek
5

Majka priroda imala je nešto protiv da Lewandowski potpiše za Blackburn. Oduševio je Allardycea, let je već bio rezerviran, ali eruptirao je islandski vulkan i Lewa je završio u Borussiji

VIDEO

Bayern ili Arsenal. Samo jedan od ova dva velikana može u četvrtfinale Lige prvaka, a prva utakmica je u srijedu 15. veljače. Englezi stižu na noge bavarskom stroju i glavnom strojovođi, jednom od najboljih napadača svijeta. 

Pitaju se Englezi što bi bilo da je Robert Lewandwoski završio u Blackburnu. Poljak koji je zabio 106 golova u zadnjih 146 utakmica za Bayern otkriva i kako za doručak mazne odrezak te kako se više puta kladio u 50 eura sa svojim bivšim menadžerom Jürgenom Kloppom koji, kad je počeo gubiti, više nije htio igrati.

Majka priroda se umiješala u transfer

U travnju 2010. godine malo je nedostajalo da Lewandowski završi u Premiershipu. Let je bio spreman, Lewa je htio u Englesku, ali...

- Imao sam šansu, htio sam vidjeti kako to izgleda u Premiershipu. Svidio mi se Blackburn. No svi letovi su bili otkazani zbog erupcije vulkana - priča Lewandowski.

Tada je igrao za Lech Poznan, a Blackburn ga je trebao platiti tek pet milijuna eura.

Danas vrijedi 80 milijuna...

- Upoznao sam Sama Allardycea koji je došao u Poljsku na jednu utakmicu. Htio me vidjeti uživo i odvesti me u Englesku. Znao sam da je sjajan trener. Već smo rezervirali let, ali nismo mogli poletjeti. Je li mi to promijenilo život? Naravno. Tko zna što bi bilo da sam otišao - rekao je Lewandowski u velikom intervjuu za Daily Mail.

Mogao je završiti i u Zvezdi

Prošle godine zakotrljala se priča da je Lewandowski bio na korak do potpisa za Crvenu zvezdu. Mirko Poledica rekao je kako je prije 11 godina Zvezdi ponudio Lewandowskog. Tada su bili suigrači u varšavskoj Legiji. 

- Poledica mi je pomagao dok smo igrali skupa. Kad sam mijenjao klub, ponudio mi je odlazak u Zvezdu. Ali to je bilo suprotno od onoga što sam želio. Da, Zvezda je bila opcija, ali to nije bio moj izbor - otkrio je Robert Lewandowski.

Iz Legije je otišao u Znicz, kasnije u Lech pa u Borussiju.

GER, UEFA CL, FC Bayern Muenchen (GER) vs Atletico Madrid (ESP)

Kladio sam se s Kloppom u 50 eura

Majka priroda nije imala ništa protiv da Lewandowski ode u Borussiju.

I tamo je postao zvijezda.

Pod palicom Jürgena Kloppa Lewandowski je izrastao u jednog od najboljih napadača današnjice. Sa žutima je osvojio dva naslova Bundeslige i stigao do finala Lige prvaka. Kloppov utjecaj na njegovu karijeru bio je ključan.

- On mi je dao samopouzdanje. Prva tri, četiri mjeseca na treninzima bismo igrali tu igru, on protiv mene, jedan na jedan. Kladili smo se u 50 eura i prvih nekoliko puta me dobio. Kasnije, teško, ha, ha, ha. Svaki put kad bi izgubio, nije htio više igrati. Na kraju sam imao pozitivan račun - kaže Poljak i dodaje: 

- Kod Kloppa sam prvi put u karijeri vidio što trening znači za pravog profesionalca. Trening je sve. Naučio sam što moram raditi kad nemam loptu. Pogledajte Liverpool. Taj presing koji igraju. Što mislite tko ih je to naučio? - dodaje Lewandowski.

Reuters/Pixsell

Kao klinac gledao je Thierryja Henryja kako zabija za Arsenal.

- Obožavao sam ga gledati. Kako trči s tom loptom i zabija s lakoćom... Nisam htio biti baš poput njega, htio sam biti svoj, ali htio sam i naučiti nešto od njega. 

Žena nutricionistica, a on smaže biftek za doručak

Izvan terena nema izlazaka, opijanja i nesportskog života. Za taj dio brine se njegova žena Anna, uspješna karatistica i treća na svijetu 2009. godine. Anna je i nutricionistica s četiri napisane knjige na tom području.

9th Audi Generation Award in Munich

Nije ni čudo što Lewandowski izgleda kao od stijene odvaljen. 

- Kad si napadač, igraš protiv vrhunskih braniča. A oni te bacaju, guraju... Moram biti jak i zato treniram u teretani i radim na svom tijelu. Doručak? Ponekad jedem žitarice, ponekad jaja, a ponekad biftek. Nemam nekakvu posebnu dijetu i bolje je tako - kaže Lewa, koji je imao problema sa slatkišima. Nije ih mogao prestati jesti.

- Prije tri ili četiri godine svaki dan sam morao jesti slatkiše. Baš sam bio slab na njih. Nekako sam to uspio izbaciti i sad ih više uopće ne jedem. Kad ih vidim, samo okrenem glavu. Ponekad malo tamne čokolade, ali to je sve - kaže Lewa.

U srijedu će igrati protiv Arsenala.

- Svi žele izbaciti Bayern, znamo to jako dobro. Svima smo poslastica ako pobijede. Neće biti lako s Arsenalom - dodao je Poljak.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.
Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina