Obavijesti

Sport

Komentari 28

Lewandowski kao Modrić: Veći je favorit za Zlatnu loptu i od Messija i od Cristiana Ronalda!

Lewandowski kao Modrić: Veći je favorit za Zlatnu loptu i od Messija i od Cristiana Ronalda!

Poljak je u 43 odigrane utakmice zabio - 51 gol. U Bundesligi: 31 utakmica/34 gola/4 asistencije, u Ligi prvaka: 6 utakmica/11 golova/2 asistencije. Nestvarno dobro. U realizatorskom smislu - 'messijevski'!

VIDEO

Voljeli li ih ili ne, zalazili u njih ili ne, kladionice su lakmus svega što možemo očekivati u sportu i vezano uz sport. Na vrhu nogometne priče su engleski 'bookies', a oni kažu: favorit za osvajanje Zlatne lopte 2020. nije ni Leo Messi, ni Cristiano Ronaldo nego Bayernov fantastični golgeter - Robert Lewandowski (31)!

Poljak je na vrhu, Messi drugi, čudesni Cityjev veznjak Kevin De Bruyne treći, a iza Cristiana 'Top 5' zaokružuje Liverpoolov i Kloppov Senegalac Sadio Mane,

POGLEDAJTE VIDEO: Ludilo u Japanu kad se pojavi Lewa

Pokretanje videa...

Lewndowski u Japanu 00:14

Bayern je pomeo konkurenciju u Bundesligi, u osmini finala Lige prvaka u gostima razbio Chelsea s 3-0 pa je skori uzvrat tek formalnost, a prva i daleko najveća zvijezda zvjezdane bavarske nogometne sezone je samo Lewandowski.

Čovjek je u 43 odigrane utakmice zabio - 51 gol. U Bundesligi: 31 utakmica/34 gola/4 asistencije, u Ligi prvaka: 6 utakmica/11 golova/2 asistencije. Nestvarno dobro. U realizatorskom smislu - 'messijevski'!

U zadnjih 12 godina najbolji strijelci Lige prvaka bili su ili Ronaldo ili Messi. U zadnjih 12 godina Zlatnu loptu osvajali su ili Ronaldo ili Messi. Uz jednu, kolosalnu iznimku: 2018. najbolji na svijetu bio je hrvatski nogometni genij - Luka Modrić!

63rd Ballon d

I legendarni Nizozemac Robin Van Persie je nedavno najavio, a kladionice potvrdile: Lewandowski bi vrlo lako mogao napraviti ono što i Luka prije dvije godine - na postolju iza sebe ostaviti i Argentinca i Portugalca.

Nikada dosad nijedan Poljak nije bio dobitnik Zlatne lopte. Zbigniew Boniek ('82) i Kazimierz Deyna ('74) bili su na postolju, ali ne iznad trećeg mjesta.

Modrić je prošle godine, gospodski i sa velikim osmijehom na licu 'vratio' Ballon d'Or Messiju. Europsko prvenstvo koje je trebalo biti održano ovog ljeta odgođeno je za 2021. pa će najveće šanse za trijumf ove godine imati onaj koji 23. kolovoza osvoji Ligu prvaka.

Leo Messi ima rekordnih šest, a Cristiano Ronaldo pet osvojenih Zlatnih lopti. Portugalac bi već večeras kod Sassuola mogao postati prvi nogometaš u povijesti koji je i u Premiershipu, i u La Ligi i u Serie A zabio 50 ili više golova, ali: Ballon d'Or nije osvojio otkad više - ne igra s Modrićem.

Apoel Nicosia vs Real Madrid
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima