Sport

Komentari 12

Lewandowski o Bayernu: Nisam otišao zbog Haalanda, lagali su i pričali o meni dosta gluposti

Lewandowski o Bayernu: Nisam otišao zbog Haalanda, lagali su i pričali o meni dosta gluposti

Jedno su pričali, a drugo radili. Ja sam htio da sve bude čisto i nekima je to bio problem. Osjetio sam to i znao sam da je pravi trenutak da odem iz kluba. Osjećam da sam sada na pravom mjestu, rekao je

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski (33) optužio je čelnike bivšeg kluba da šire laži o njegovom odlasku iz Bayerna. 

Poljak je u Bayernu posljednjih osam sezona bio udarna špica, a s Kataloncima  je potpisao govor na tri godine s opcijom produženja na još jednu. Barca je za njega službeno platila 45 milijuna eura plus još pet u bonusima. 

Drama oko transfera trajala je tjednima s obzirom na to da ga nisu htjeli pustili iz kluba, a pisalo se da je Poljak ljut jer ga u Bayernu žele zamijeniti s Haalandom koji je prešao u redove Cityja. 

- Nema to veze s njim. Ja sam čovjek kojem je istina najvažnija, pa i kad je loša po mene. Ne želim vam otkriti što se točno događalo, ali nije to zbog njega. Ne vidim zašto bi bio problem da je došao tu - rekao je Lewa za ESPN pa dodao:

- Određeni ljudi su mi lagali. Jedno su pričali, a drugo radili. Ja sam htio da sve bude čisto i nekima je to bio problem. Osjetio sam to i znao sam da je pravi trenutak da odem iz kluba. Osjećam da sam sada na pravom mjestu. Bilo je vrijeme za novo poglavlje u životu i karijeri. Dosta je politike bilo u posljednjih nekoliko tjedana kada sam pokušavao otići. Klub je pokušavao pronaći razlog zbog kojeg me prodaje jer je teško objasniti sve navijačima.

Lewandowski je s Bayernom osvojio sve što je mogao, a u 375 utakmica zabio je 344 gola.

- Morao sam prihvatiti takav odnos iako se o meni govorilo dosta gluposti i sr*nja. To nisu bile istine, ali znam da su i danas navijači na mojoj strani - zaključio je Lewandowski. 

 

Najčitaniji članci