Obavijesti

Sport

Komentari 27

Lewis sedmi različiti pobjednik u sedmoj utrci ove sezone!

Lewis sedmi različiti pobjednik u sedmoj utrci ove sezone!
1

Hamilton je došao do treće pobjede u Kanadi i ukupno 18. u karijeri. Preuzeo je i vodstvo u svjetskom prvenstvu s 88 bodova, dva više od Alonsa i tri od Vettela

VIDEO

Nevjerojatna ovosezonska priča u Formuli 1 se nastavlja: u sedmoj utrci sezone dobili smo i sedmog različitog pobjednika! Najbrži na Velikoj nagradi Kanade u Montrealu bio je McLarenov vozač Lewis Hamilton…

Najveći su gubitnici ove nedjelje ispali aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) i Španjolac Fernando Alonso (Ferrari) koji su se pokušali kockati s jednim ulaskom u boks, a na kraju su ostali ne samo bez pobjede, već i bez plasmana na postolje. Vettel je startao s pole-positiona i čuvao prvo mjesto sve do 18. kruga kada ga je Hamilton prestigao kroz boksove. Samo dva kruga kasnije i Britanac je ostao bez vodstva jer se nakon izlaska iz boksa na prvo mjesto probio Alonso. No, samo nakratko budući da se nekoliko zavoja kasnije Hamilton vratio na čelo.

Pravi se zaplet u utrci počeo događati u 50. krugu kada je Hamilton drugi put otišao na promjenu guma. Pao je tada na treće mjesto iza Alonsa i Vettela, a kako je vrijeme odmicalo, postajalo je sve jasnije da Španjolac i Nijemac nemaju namjeru još jednom ići u boks. No, njihove su gume sa svakim metrom bile sve istrošenije i Hamilton je skidao sekundu po sekundu, da bi osam krugova prije kraja prestigao Vettela, a dva kruga kasnije i Alonsa te odjurio do pobjede.

Nije tu bio kraj drami. Vettel je shvatio da je vrag odnio šalu i ipak je otišao u boks za razliku od Alonsa koji je ostao na stazi gdje su ga redom prestizali Romain Grosjean (Lotus), Sergio Perez (Sauber) i na koncu - Vettel! Španjolac je tako završio na petom mjestu, Vettel, koji je pred kraj okrznuo zid, na četvrtom, a postolje su uz Hamiltona senzacionalno zauzeli Grosjean i Perez. Obojici je to drugi plasman na pobjedničko postolje ove sezone i drugo u karijeri. Zanimljivo, obojica su također išla samo jednom u boks, ali su znatno bolje čuvali gume od Alonsa.

Hamilton je, pak, došao do treće pobjede u Kanadi i ukupno 18. u karijeri. Preuzeo je i vodstvo u svjetskom prvenstvu s 88 bodova, dva više od Alonsa i tri od Vettela.

Spomenimo i da je sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Mercedes) zbog tehničkih problema i peti put ove sezone odustao.

Hamilton: Osjećaj pobjede je bio poput eksplozije

Momčad je danas odradila sjajan posao sa strategijom ulazaka u boks. Bio sam iznenađen kvalitetom setova guma i time što sam mogao voziti na maksimumu kada je to bilo potrebno. Nismo ni pomišljali da samo jednom idemo u boks, mislim da bi me to bacilo znatno unatrag u poretku, istaknuo je Britanac.

- Osjećam se sjajno. Na ovoj sam stazi ostvario prvu pobjedu u Formuli 1, a danas sam uživao u svakoj minuti utrke. Osjećaj kada sam prvi prošao ciljem je bio poput eksplozije. To je ono što volim kod utrkivanja - zaključio je Hamilton.

Deseci uhićenih prosvjednika uoči utrke

Oko 30 prosvjednika uhitila je u nedjelju montrealska policija uoči Velike nagrade Kanade, sedme ovogodišnje utrke Svjetskog prvenstva Formule 1…

Radi se uglavnom o studentima koji već mjesecima prosvjeduju protiv odluke vlasti Quebeca da im poveća školarine za čak 75 posto. Nezadovoljnici su dolazak Formule 1 u grad iskoristili kako bi usmjerili pozornost medija na svoje probleme. Dio ih je u tome pretjerao tako da je šest osoba u nedjelju uhićeno zbog prijetnji policiji, dok su ostali privedeni uglavnom zbog mjera opreza.

Policija je tijekom sukoba s prosvjednicima koristila i suzavce, a cijeli je grad u nedjelju praktički bio pod opsadom. Kontrole oko staze Gilles Villeneuve su bile znatno strože no što je uobičajeno, a gomila je policajaca pazila na red u podzemnoj željeznici, posebno nakon jutarnje dojave o bombi koja se pokazala lažnom.

VN Kanade, rezultati:

1. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:32:29.586

2. Grosjean (Lotus-Renault) +2.513

3. Perez (Sauber-Ferrari) +5.260

4. Vettel (Red Bull-Renault) +7.295

5. Alonso (Ferrari) +13.411

6. Rosberg (Mercedes) +13.842

7. Webber (Red Bull-Renault) +15.085

8. Räikkönen (Lotus-Renault) +15.567

9. Kobayashi (Sauber-Ferrari) +24.432

10. Massa (Ferrari) +25.272

...

Ukupni redoslijed u Svjetskom prvenstvu:

1. Hamilton (McLaren-Mercedes) 88 bodova

2. Alonso (Ferrari) 86 bodova

3. Vettel (Red Bull) 85

4. Webber (Red Bull) 79

5. Rosberg (Mercedes) 67

...

Ukupni redoslijed konstruktora:

1. Red Bull 164

2. McLaren-Mercedes 133

3. Lotus 108

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše