Obavijesti

Sport

Komentari 30

Lider ljestvice izaziva prvaka: Dinamo apsolutni favorit, ali...

Lider ljestvice izaziva prvaka: Dinamo apsolutni favorit, ali...
8

Split je odličan, na Maksimir dolazi kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva utakmica, kaže trener Dinama Zoran Mamić uoči Splita...

VIDEO

Osim puno napetijeg Jadranskog derbija između Rijeke i Hajduka, barem što se povijesti tiče, šesto kolo MAXtv Prve lige donosi i ogled prve i druge momčadi ljestvice. Vodeći Split od 21 sat gostuje kod prvaka Dinama u pokušaju da sačuva lidersku poziciju.

- Volio bih da ova utakmica završi kao ona u finalu Kupa, samo bez penala. Nećemo se zavaravati, znamo snagu protivnika, oni su apsolutni favoriti, ali imamo mi svoje šanse. Maksimalno ćemo ih respektirati do početka utakmice, a kad utakmica počne, učinit ćemo sve da pobijedimo - najavio je trener crvenih Zoran Vulić.

Bit će to posebna utakmica za Marka Roga koji je ljetos s Parka mladeži preselio u Maksimir.

- Nepisano nogometno pravilo je da ti uvijek da gol tvoj bivši igrač, to mi se već dogodilo kada smo nakon sedam kola izgubili protiv Osijeka. Gol nam je tada zabio Vitaić. Rog je opasan, ali imamo mi igrače koji ga znaju i mogu zaustaviti - kazao je Vulić.

Dinamu utakmica protiv Splita dolazi pred vjerojatno najvažnije ispite sezone, oglede protiv Skënderbeua u četvrtom pretkolu Lige prvaka. No opuštanja ne bi smjelo biti.

- Split je odličan, na Maksimir dolazi kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva utakmica. Znam da se više priča o susretu protiv Skënderbeua, ali idemo redom. Želimo dobiti Split, vratiti se na prvo mjesto i tako na najbolji mogući način napraviti uvod za utakmicu u Albaniji - poručio je Zoran Mamić, trener Dinama.

Poseban respekt ima prema Zoranu Vuliću.

- Radi se o treneru koji je godinama u hrvatskom nogometu i uvijek ima dobre rezultate. Bio je trener brojnih klubova i Dinamo je uvijek teško dobivao te utakmice. Posebno će nam sada biti teško kada Split ima ovako dobru momčad i igraju u velikoj formi.

Utakmicu sudi Riječanin Ivan Bebek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti