Obavijesti

Sport

Komentari 20

Cvitanović: Dobili smo jednog od najtežih protivnika u LP-u

Cvitanović: Dobili smo jednog od najtežih protivnika u LP-u
1

Dobili smo jednog od najtežih i najneugodnijih protivnika. Iskreno, nismo željeli njih izvući. Moj pomoćnik Ivo Milić pratio je utakmicu Anderlechta i Arsenala i kaže da su izuzetno dobri, rekao je Cvitanović

VIDEO

Brekalo, Soldo, Gojak i ostali sjajni Dinamovi juiori za ulazak među osam igrat će protiv Anderlechta u gostima. Neće to biti, kao u seniorskoj konkurenciji na dvije utakmice, već će u četvrtfinale momčad koja će biti bolja u 90 minuta.

Momčadi su bile podijeljene u dva pota: pobjednici skupina u jednom, a pobjednici play-offa u drugom potu. U prvom potu su bili Dinamo, PSG, PSV, Benfica, Manchester City, Barcelona, Chelsea (aktualni prvak) i Lyon dok su u drugom bili Ajax, Anderlecht, Middlesbrough, Midtjylland, Pribram, Real Madrid, Roma, i Valencia.

Dinamo je izvučen u trećoj utakmici osmine finala, a protivnik će mu biti Anderlecht. Talentirana skupina belgijskih klinaca za koje se interesiraju već neki od najvećih klubova na svijetu. Spomenimo i da je mlada ekipa Belgije 2015. godine izbacila Hrvatsku s Europskog prvenstva na penale.

Pošto je Anderlecht prvi izvučen iz zdjele igrat će kod kuće dok će Dinamo igrati u gostima. Ako mladi 'modri' pobjede, idu na boljeg iz susreta Barcelona-Midtjylland, a u polufinalu im još prijete Chelsea, Valencia, Lyon i Ajax. U slučaju ulaska u finale, Dinamo će ponovo igrati u gostima jer je tako odlučeno ždrijebom.

Utakmice osmine finala su na rasporedu 22. i 23. veljače dok će se četvrtfinala igrati 8. i 9. ožujka. Polufinale i finale će se izvući 15. odnosno 18. ožujka u Nyonu.

'Dobili smo jednog od najtežih protivnika'

Trener mlade momčadi Dinama Mario Cvitanović nije oduševljen ždrijebom. Dinamo je dobio vrlo teškog protivnika.

- Moram priznati da smo dobili jednog od najtežih i najneugodnijih protivnika. Iskreno, nismo željeli njih izvući. Moj pomoćnik Ivo Milić, kojem iznimno vjerujem, pratio je utakmicu Anderlechta i Arsenala i kaže da su izuzetno dobri i najopasniji od svih momčadi. Vjerujem mu jer ima dobro oko i dobar je u tome tako da znamo unaprijed da smo dobili najneugodnijeg protivnika - rekao je trener Dinama pa nastavio:

- Igramo jednu utakmicu i to u gostima, a osim toga Anderlecht je poznat po vrhunskoj nogometnoj školi. Kvalitetno rade, proizvode puno kvalitetnih igrača i baziraju se na tome. Potvrda njihove kvalitete svakako je upravo ta 2:0 pobjeda protiv jakog Arsenala u play-offu.

Za kraj je spomenuo i zanimljivost iz svoje karijere.

- 2004. godine sam bio pred potpisom upravo za Anderlecht, ali ipak nisam potpisao. Nadam se da će ovoga puta povratak iz Belgije u Zagreb ipak za mene biti radosniji.

Parovi osmine finala juniorske Lige prvaka

  • PSV-Roma
  • Pribram-Benfica
  • Anderlecht-Dinamo
  • Lyon-Ajax
  • Chelsea-Valencia
  • Real Madrid-Manchester City
  • PSG-Middlesbrough
  • Barcelona-Midtjylland
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući