Sport

Komentari 20

Lijepa i opasna: UFC prvakinja voli thompsona i trbušni ples

Lijepa i opasna: UFC prvakinja voli thompsona i trbušni ples

Valentina 'Bullet' Ševčenko nova je UFC prvakinja muha kategorije. Kirgistanka pobjede slavi trbušnim plesom, a u slobodno vrijeme obožava pucati. Iako je iz bivše sovjetske republike, preferira - thompsona

Valentina Ševčenko (30) pobijedila je proteklog vikenida u Torontu Joannu Jedrzejczyk i osvojila UFC pojas u muha kategoriji.

Kirgistanka s peruanskom putovnicom uvjerljivo je slavila nakon pet rundi jednoglasnom sudačkom odlukom.

MMA: UFC 231-Shevchenko vs Jedrzejczyk

- Očekivala sam ovakvu borbu od Joanne, znala sam da će biti teško i da se ona nikad ne predaje. Sretna sam što sam pojas osvojila baš protiv nje. Imala sam pravu protivnicu, ne bilo koga. Kad osvojite pojas u takvoj borbi, onda možete reći da ste prava prvakinja - rekla je Valentina Ševčenkom.

To joj je bila 16. pobjeda u UFC-u, ima samo tri poraza, od toga dva od Amande Nunes, aktualne prvakinje u bantam kategoriji.

Kirgistanka je u UFC stigla iz kickboksa gdje je imala 58 pobjeda u 61 meču.

Višestruka je svjetska muay thai prvakinja.

Zanimljivo, Joannu Jedrzejczyk, protiv koje je osvojila pojas muha kategorije, triput je pobjeđivala u amaterskim muay thai mečevima.

Zaštitni znak joj je - trbušni ples, tako slavi pobjede, kad zavrti bokovima, jasno je zašto je mnogima jedna od omiljenih borkinja.

Kad ne udara i ne pleše, Valentina - puca!

POGLEDAJTE VIDEO

Kirgistanka obožava oružje, na Instagramu ima hrpu videa u kojima puca na streljani, a ima i svoj pištolj. Zato i ne čudi tetovaža pištolja, a ni nadimak koji ima u borilačkom svijetu - 'Bullet' Valentina.

Iako je iz republike koja je bila dio SSSR-a, Valetini je američki thompson draži od ruskog kalašnjikova. 

Najčitaniji članci