Obavijesti

Sport

Komentari 64

Lindegaard: Nogometu treba jedna homoseksualna zvijezda

Lindegaard: Nogometu treba jedna homoseksualna zvijezda
1

Kao nogometaš smatram da su moji homoseksualni kolege ponajprije u strahu od reakcije navijača, napisao je golman Uniteda Anders Lindegaard na svom blogu...

VIDEO

Golman Manchester Uniteda Anders Lindegaard prozvao je nogometne navijače za netoleranciju prema homoseksualcima i poručio kako nogometu treba jedna zvijezda homoseksualne orijentacije. Danski golman na svome je blogu izrazio mišljenje o tabu-temi homoseksualnosti u nogometu.

"Kao nogometaš smatram da su moji homoseksualni kolege ponajprije u strahu od reakcije navijača. Mislim da sami igrači ne bi imali problema s prihvaćanjem homoseksualaca. Atmosfera na terenu i na tribinama je teška. Mehanizam je primitivan i često je izražen kroz stereotip da bi pravi muškarac trebao biti hrabar, snažan i agresivan. A to nije slika koju nogometni navijač povezuje s homoseksualcem", napisao je Lindegaard.

"Smatram da je problem u tome što je puno nogometnih navijača zatočeno u vremenu netolerancije koja nije u skladu s razvojem modernog društva posljednjih desetljeća. Dok je ostatak svijeta liberalniji i civiliziraniji, nogometni svijet je ostao zatočen u prošlosti kad je u pitanju tolerancija", dodao je Lindegaard, otkrivši da je sa svojom djevojkom Misse Beqiri raspravljao o tome bi li trebao napisati blog o ovoj temi.

"Zatvoriti oči bi značilo da ne priznajemo da postoji problem. A naravno da je problem ako mladi homoseksualac koji voli nogomet mora odustati od sporta jer se osjeća isključenim. Svaka diskriminacija je potpuno neprihvatljiva, neovisno o tome radi li se o boji kože, religiji, seksualnosti... Homoseksualcima treba njihov junak. Treba im osoba koja se usuđuje stati iza svoje seksualnosti", zaključio je golman Uniteda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju