Obavijesti

Sport

Komentari 14

Lino Červar: Nema popusta ni za 'moj' Zagreb, oni su favoriti

Lino Červar: Nema popusta ni za 'moj' Zagreb, oni su favoriti
1

Lino Červar gotovo je cijelo desetljeće vodio Zagreb, većinu aktualnih zagrebaša praktički je stvorio i poznaje ih u dušu. No kaže kako nema popusta niti za njih

VIDEO

Od nas nitko ništa ne očekuje pa ćemo moći igrati puno opuštenije. Ne bojim se Zagreba, mi smo autsajderi, na njima je pritisak da moraju pobijediti, kaže trener skopskog Metalurga Lino Červar.

Punih devet sezona vodio je Croatia osiguranje Zagreb i hrvatsku reprezentaciju, većinu aktualnih zagrebaša praktički je stvorio i poznaje ih u dušu. Danas će (nedjelja, 17 sati) novi klub voditi protiv svoje 'djece'. Neće mu biti prvi put, ove sezone CO Zagreb i Metalurg igrali su dvije utakmice u Seha ligi. U Skoplju je bilo 19-19, u Varaždinu prije nekoliko dana 30-25 za CO Zagreb.

- Neće biti popuštanja, borit ćemo se do samoga kraja - kaže Červar i dodaje:

- Dvorana je već odavno rasprodana, 7500 navijača bit će uz nas, u takvom ambijentu moji će igrači dati sve od sebe. Neki su rekli da smo se u Varaždinu igrali skrivača, a nismo. Stvarno imam nekoliko ozljeđenih igrača i pitanje je hoće li oni biti potpuno spremni za ovu utakmicu.

Zvuči nam kao 'pila naopako', Červar je u tome majstor...

- Zagreb ima Ivana Balića koji je najbolji rukometaš na svijetu, imaju Marka Kopljara koji se ove sezone vinuo u sam vrh, pa su tu Tonči Valčić, Špiler, Horvat, Štrlek, Vuković, Marić... Pa taj je Zagreb pobijedio Barcelonu! Ja u svojoj momčadi nemam takvu koncentraciju kvalitete i iskustva, rekao bih da mojim igračima prije svega nedostaje iskustva. To ćemo nadoknaditi srčanošću na terenu.

'Ne želim govoriti o Červaru'

U momčadi CO Zagreba svi su igrači zdravi, spremni za sraz s Metalurgom. Trener Ivica Obrvan proučio je igru današnjih protivnika do u detalje.

- Osjećaju se povišene tenzije, ovo je kao neki regionalni derbi, ali u Ligi prvaka. Makedonci su izvrsno posložena momčad, tehnički su vrlo jaki, nije to momčad koju smijemo podcijeniti. Bit će tu puno naboja, tenzija.

Što Obrvan misli o bivšem izborniku.

- Izuzetno uspješan trener iza kojeg stoje rezultati. Ali ne bih sada govorio o njemu - izvukao se.

'Cijela sezona Zagreba je u ovoj utakmici'

Kapetan zagrebaša Zlatko Horvat najbolji je strijelac Lige prvaka s 69 zabijenih golova ove sezone.

- Naša cijela sezona podređena je ovoj utakmici, a Metalurg je baš protivnik po mjeri. Znamo praktički sve o njima, igrali smo već dvaput ove sezone. Odlični su u obrani, imaju Stanića na golu i sigurno će željeti umrtviti utakmicu, 'uspavati' nas. No znamo s kime imamo posla, dobro smo se pripremili za ovaj dvoboj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli