Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lino Červar odmara Ivana Balića za veliko polufinale

Lino Červar odmara Ivana Balića za veliko polufinale
1

Červar ne namjerava forsirati najjaču postavu u nevažnoj utakmici protiv Francuske. Na klupu će vjerojatno Balić, no nema govora o predaji

VIDEO

Zadovoljan sam načinom kako smo osigurali plasman u polufinale. Igrači su iscrpljeni fizički i mentalno. Pamti se samo rezultat, a igra se zaboravlja, počeo je Lino Červar. Hrvatska je zajedno s Francuskom u polufinalu, neki igrači su prilično umorni i Lino ih namjerava odmoriti kako bi bili spremni u borbi za medalje. No ide se na pobjedu.
- Umorni smo pa ćemo sada malo pripaziti na to. Uvijek idemo na pobjedu, ali moram paziti da odmorim igrače. Sada smo na korak do cilja i sigurno ću odmoriti neke - najavljuje Červar borbu s onima koji su manje igrali. Francuski izbornik Onesta je predložio kartanje. Ono manje umara od rukometa.
- Mi ćemo igrati rukomet. Ne znam ni što bi kartali s njima, belu, briškule, trešetu...
Jedan od onih koji gotovo sigurno neće igrati protiv Francuza je Ivano Balić. Brojnim ozljedama pridružio se i bandažirani gležanj.
- Balić se žalio na tetivu. Konzultirat ćemo se s liječnicima i vidjeti što ćemo. Malo je bolje danas, a do polufinala će biti sve u redu.
Slovačku smo dobili i bez njega, imamo zamjena za svakoga. To je naša nova snaga jer svaki igrač svoje vrijeme koristi maksimalno.
A Francuzi?
- Ne štede se u obrani i imaju vrhunsku vanjsku liniju. Obilježili su jedno razdoblje kao i mi. No oni, za razliku od nas, nisu u posljednjih šest godina bili svjetski prvaci i doprvaci. Njihovu igru u napadu karakterizira strpljivost, ne rasipaju lopte i puni su samopouzdanja - završio je Červar o Francuzima.
Još jednom pojavila se priča o Arenama, Splitu i Zagrebu, navijačima.
- Zagrebačka arena nije akustična kao ona u Splitu, ali navijači su i ovdje vrhunski. Protivnik zna što ga čeka kad uđe na teren - rekao je Pero Metličić.
Što očekivati protiv Francuza?
Batine. Ali nismo ni mi male bebe. Vjerojatno ćemo se malo štedjeti. Bit će bolja utakmica s njima u finalu. Recept za Omeyera je puknuti tamo gdje ga nema. Stvarno je najbolji, no i prije smo nalazili recept za njega pa ćemo i sada - kaže Pero, a Vori pamti utakmicu protiv Mađara:
- Protiv Mađara sam dobio batina. Njihov najlakši igrač ima 105 kilograma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"