Obavijesti

Sport

Komentari 9

Lino: Rukomet je misaona igra, tu je prednjačio naš Ivano Balić

Lino: Rukomet je misaona igra, tu je prednjačio naš Ivano Balić
1

Ispada da ćemo odmah na startu SP-a imati ispit zrelosti protiv vrlo opasnog protivnika, kaže Lino o Islanđanima i dodaje: "Nedostaje nam kvalitetan lijevi vanjski, ali trojica to mogu odigrati"

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija počela je jučer pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će biti od 10. do 27. siječnja u Njemačkoj i Danskoj.

Izborniku Lini Červaru i stručnom stožeru u Zagrebu se pridružilo 17 igrača (Šego, Ivić, Horvat, Božić Pavletić, Štrlek, Mandić, Šušnja, Šipić, Jaganjac, Blažević, Cindrić, Karačić, Jotić, Vranković, Vekić, Sršen i Vida), a sa šireg popisa nedostaje još 11 igrača (Stevanović, Šunjić, Mihić, Musa, Bećiri, Kozina, Bičanić, Slišković, Duvnjak, Stepančić, Šebetić), koji još imaju obveze prema klubovima prije mundijalske stanke.

“Kauboji” će u glavnom gradu ostati do nedjelje, nakon čega slijedi božićni odmor do srijede pa drugi dio priprema u Poreču.

VIDEO: HRVATSKA UOČI POLUFINALA POSLJEDNJEG SP-A

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:57

- Uz redovne treninge, već ćemo se lagano pripremati za Islanđane, koji su nam prvi protivnici u skupini na Svjetskom prvenstvu. Oni nisu nimalo bezazleni, već su vrlo opasni suparnici. Promijenili su nekoliko igrača u odnosu na Europsko prvenstvo, malo osvježili kadar i doveli izbornika Gunnarsona koji je igrao u finalu Olimpijskih igara 2008. Eto, ispada da ćemo odmah na startu SP-a imati ispit zrelosti - rekao je Červar za Sport Klub.

U Istri će naši boraviti do 30. prosinca pa od 1. do 8. siječnja, kad se igra pripremni turnir Croatia kup i utakmice protiv Italije i Crne Gore. Nakon toga bit će poznat konačan popis putnika za SP. Lino će s "kaubojima" raditi na tri formacije obrane.

- Sve tri su različite. Prva će biti 6-0 s dva načina, druga 5-1, što je naša tradicionalna obrana koju smo uveli na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., i treća 5+1. Tko će biti taj istureni, vidjet ćemo nakon porečkih priprema i Croatia kupa. Obrana će nam biti jako važna jer je temelj svih pobjeda - kazao je Červar pa se osvrnuo na probleme u momčadi:

- Nedostaje nam kvalitetan lijevi vanjski. Mamić i Pavlović su operirani pa ćemo vidjeti koliko će moći Slišković i Jaganjac. Na tom mjestu mogu igrati i Duvnjak, i Karačić, pa i Cindrić, Pokušat ćemo sve kombinacije.

sport

Izbornik se dotaknuo promjena u rukometu posljednjih godina.

- Danas je dominantan brzi rukomet, ali postoji jedna izreka: "Što je bolje, brzo misliti ili brzo trčati?". Nemojte zaboraviti da kod nekih reprezentacija dominira snaga, ali rukomet je misaona igra u kojoj prvenstveno odlučuje um i karakter, a ne tijelo i snaga. Imamo više igrača koji razmišljaju u igri, koji igraju s vicem, a znamo da je najbrži put do gola majstorstvo - rekao je Červar i prisjetio se Svjetskog prvenstva 2003., gdje je odveo Hrvatsku do zlata:

- Ponudili smo svijetu novi tip rukometa, imali smo igrače koji su brzo igrali i još brže razmišljali u igri. Tu je prednjačio Ivano Balić, u to vrijeme na svaku postavljenu obranu imali smo taktičke odgovore.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener