Obavijesti

Sport

Komentari 72

Livaja: Atmosfera u Grčkoj? Nije to baš tako. Ne mogu navijači dobiti utakmicu, imamo šanse

Livaja: Atmosfera u Grčkoj? Nije to baš tako. Ne mogu navijači dobiti utakmicu, imamo šanse
3

Promašio sam taj penal, ali znali smo da moramo biti strpljivi. U drugom smo poluvremenu igrali kvalitetan nogomet i mislim da je psihološki bilo jako važno dobiti ovu utakmicu, kazao je Hajdukov as

VIDEO

Treća utakmica, treća pobjeda. Hajduk je i nakon 4. kola ostao stopostotan u HNL-u. Nakon pobjeda u derbijima s Dinamom i Rijekom te odgođenog s Osijekom, Splićani su pred 25.500 svojih navijača rutinski slavili (3-0) protiv Slaven Belupa.

Prvo ime susreta još jednom je bio Marko Livaja. Napadač Hajduka je, nakon poništenog gola i propuštene prilike iz penala, zabio dva pogotka i riješio pitanje pobjednika.

- Mislim da nismo kvalitetno ušli u utakmici, bili smo mekani. Promašio sam taj penal, ali znali smo da moramo biti strpljivi. U drugom smo poluvremenu igrali kvalitetan nogomet i mislim da je psihološki bilo jako važno dobiti ovu utakmicu prije odlaska u Grčku - kazao je najbolji igrač Hajduka.

Split: Hajduk i Slaven Belupo  igraju 4. kolo Prve HNL

- Trener na poluvremenu nije bio zadovoljan, nismo se držali plana kojeg smo se dogovorili prije utakmice. Nismo izgledali dobro, nismo pokrivali polukontre i kontre, ali mislim da na kraju možemo biti zadovoljni. Uvjerljiva pobjeda s dosta šansi, na dobrom smo putu.

Livaju kao da je naljutilo sve što nije zabio, odnosno što mu nisu suci priznali.

- Uvijek želiš dati sve najbolje od sebe, nekad jednostavno ide nekad ne ide. Radili smo za te prilike i na kraju zasluženo pobijedili. Golman Slavena? Odlično je branio, nismo ni mi nešto bajno pucali, ali čestitam mu na izvanrednoj utakmici.

Split: Hajduk i Slaven Belupo igraju 4. kolo Prve HNL

Na Poljudu je večeras bilo 25.500 navijača. Ništa neobično, kaže Livaja.

- Ništa nas ne iznenađuje, znamo gdje živimo i nadam se da ćemo samo nastavit s igrama i pobjedama da uveselimo ove ljude jer su to zaslužili.

Pred Hajdukom je sad utakmica protiv PAOK-a u Grčkoj. Prva utakmica, na Poljudu, završila je remijem bez golova.

- Čeka nas tvrda utakmica i protivnik koji će igrati drugačije nego na Poljudu. Mislim da imamo dovoljno iskustva i znanja da možemo tamo dobiti. Nije tamo da navijači sami pobjeđuju, nije to baš tako. Moramo ući zrelo u utakmicu, ne bojati se i imat ćemo svojih šansi.

- Dugo godina ne igramo Europu, a sad imamo protivnika po mjeri, nisu oni ništa bolji. Sigurno imamo šanse. Svi znamo kad dođeš u goste da je najbitnije izdržati pritisak početni, a kasnije treba što pametnije - nastavlja Livaja.

Odlična navijačka atmosfera na splitskom Poljudu

Hajduk je na maksimalnih devet bodova, Split priželjkuje naslov nakon dugo godina...

- Bitna je i Europa, ali prvenstvo je prvenstvo. Svi bi prihvatili prije prvenstvo nego Europu. Ali, zašto ne. Svima bi nam značile utakmice u Europi, pogotovo za mlađe. 

Puno razloga za zadovoljstvo ima i Leon Dajaku, koji je prekinuo golgeterski post duži od 600 dana!

- U prvom smo dijelu imali nekoliko prilika, ali smo ih promašili. U drugom smo ih stisnuli, a kad smo zabili prvi sve nam sve otvorilo. Gol? Bio je to velik trenutak za mene, odavno nisam zabio. Gol posvećujem sebi i svojoj obitelji - kazao je Dajaku pa prokomentirao nadolazeći susret s PAOK-om u Grčkoj:

- Bit će teška utakmica. Ali vidjeli smo u prvoj utakmici da imamo šanse, dat ćemo sve od sebe i vidjeti što možemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti