Obavijesti

Sport

Komentari 38

Livaja i Lovren slavili, Dnjipro s Hrvatima svladao Napolitance

Livaja i Lovren slavili, Dnjipro s Hrvatima svladao Napolitance
1

Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Lyona nad Athletic Bilbaom 2-1, a Marko Livaja izašao je u 52. minuti u slavlju milanskog Intera protiv Partizana

VIDEO

Nogometaši Lyona ostali su savršeni i nakon 3. kola skupine I Europa lige. U četvrtak je na Gerlandu francuska momčad pobijedila Athletic 2-1 i produbila baskijsku krizu.

Nakon pospanog prvog poluvremena, u nastavku su se igrači Lyona i Athletica raspucali. Poveo je domaćin golom Argentinca Lisandra Lopeza u 54. minuti. Izjednačili su gosti preko Gomeza u 79., ali je bolja igra Lyona na kraju ipak donijela radost domaćim navijačima, a za tri boda je zaslužan strijelac Briand u 86. minuti.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je zauzeo svoje mjesto u početnoj postavi Lyona, te je odradio u obrani svih 90. minuta. Jedinog pravog konkurenta u skupini Lyon ima u praškoj Sparti koja je u ovom kolu svladala izraelski Hapoel Ironi 3-1. Sve je praktički bilo gotovo nakon uvodnih deset minuta kada je Sparta već vodila 2-0 (strijelci su bili Krejči i Kadlec). I tamo je kod pobjednika, u obrambenom redu, svih 90 minuta odradio hrvatski nogometaš - Manuel Pamić.

U skupini H su domaćini došli do identičnih pobjeda od 1-0. Slavili su Inter i Rubin, čime su se i na ljestvici odvojili od konkurencije (Partizan i Neftçi). Inter je na San Siru bacio Partizan na koljena tek u 88. minuti kada je za Beograđane pogubna bila argentinska veza. Diego Milito je asistirao, a Palacio pogodio za 1-0. Recimo da je mladi hrvatski nogometaš Marko Livaja počeo utakmicu u napadu Intera, ali ga je trener Andrea Stramaccioni zamijenio u 52. minuti Javierom Zanettijem.

U ranijem je terminu Rubin kao domaćin pobijedio azerbajdžanski Neftçi istim rezultatom, a strijelac jedinog gola je bio Kasajev u 16. minuti. Inter i Rubin su vodeće momčadi sa po 7 bodova.

Sporting je promijenio trenera prije nekoliko dana (otišao je Ricardo Sa Pinto), ali gubitničkih se navika nije riješio. U skupini G ih je pobijedio Genk s 2-1, makar utakmicu nije vodio novi trener lisabonske momčadi, Belgijac Francky Vercauteren. Genk je do pobjedonosnog gola došao u 88. minuti (strijelac Barda), a recimo da je hrvatski nogometaš Danijel Pranjić počeo u momčadi Sportinga ovaj ogled, ali je i zamijenjen u 58. minuti. Sporting je utakmicu završio sa deset igrača (drugi žuti je u 76. minuti dobio Boulahrouz).

U drugom je ogledu mađarski Videoton na svom travnjaku s 2-1 pobijedio Basel, pa su tako na vrhu ljestvice Genk sa sedam i Videoton sa šest bodova.

Maribor neporažen protiv Tottenhama

Nogometaši Maribora odigrali su 1-1 protiv Tottenhama u Ljudkom vrtu u sklopu 3. kola skupine J Europa lige. Maribor je time učvrstio drugo mjesto na ljestvici, dok su "spursi" u tri kola i dalje bez pobjede.

Slovenski je prvak poveo golom Roberta Berića u 42. minuti, nakon prethodne asistencije Dejana Mezge. Za Tottenham je izjednačio Gyfli Sigurdsson u 58. minuti, ali "spursi" nisu uspjeli do kraja preokrenti susret i sada se nalaze u teškoj poziciji u natjecanju čiji su daljnji tijek prošle sezone napustili u fazi po skupinama.

I druga utakmica skupine J između Panathinaikosa i Lazija u Ateni završila je s identičnih 1-1. Poveo je Lazio bizarnim autogolom Giourkasa Seitaridisa u 25. minuti, koji je vraćao loptu vrataru iako njega u tom trenutku ondje nije bilo, a kada se činilo da će rimski klub odnijeti sva tri boda, izjednačio je "džoker" s klupe Jose Toche u sudačkoj nadoknadi.

U skupini K su u obje utakmice pobjede odnijeli gosti. Bayer je prohujao Bečom i pomeo Rapid sa 4-0, dok je Metalist preokrenuo na gostovanju kod Rosenborga u Trondheimu i slavio 2-1 dvama golovima postignutih u devet minuta drugog poluvremena. Bayer i Metalist na vrhu su ljestvice u skupini sa sedam bodova.

U sklopu skupine L Hannover je slavio na gostovanju kod Helsingborga 2-1, dok je Levante u Valenciji s uvjerljivih 3-0 savladao Twente. Dvostruki strijelac za Levante bio je Pedro Rios, dok je gol za tri boda Hannovera zabio Didier Ya Konan u trećoj minuti sudačke nadoknade, samo dvije minute nakon što je Alvaro Marcio dos Santos donio Helsingborgu izjednačenje.

Pobjede Strinića i Kalinića nad Napolijem

Dvije favorizirane momčadi skupine F Europa lige, Napoli i PSV Eindhoven, u četvrtak su, u ogledima 3. kola, upisale negativne i neočekivane rezultate.

Napoli, drugoplasirana momčad Serije A, poražena je u Ukrajini kod Dnjipra s 3-1. Cijelu je utakmicu za domaćina odigrao hrvatski reprezentativac Ivan Strinić, dok je Nikola Kalinić u igru ušao u 58. minuti.

Nakon ranog pogotka Sadeckija u 2. minuti, Napolijevu obranu su lomili Brazilci Matheus i Giuliano za visokih 3-0. U nastavku su za Napoli u igru ušli Cavani i Pandev, no talijanska je momčad samo preko Cavanija (penal) uspjela smanjiti rezultat na konačnih 1-1.

PSV je u Eindhovenu odigrao samo 1-1 s AIK Stockholmom, a kao posljednja prepreka domaćinu je stajao hrvatski vratar Ivan Turina koji je bio uspješan između svojih vratnica. Mogli su gosti odnijeti iz Eindhovena i sva tri boda, ali je Lens pogodio u 80. minuti za konačnih 1-1. Turina je u nadoknadi zaradio i žuti karton zbog zadržavanja lopte.

Na ljestvici se odvojio Dnjipro s maksimalnih devet bodova (sve tri pobjede).

Nakon osvojena tri boda na gostovanju kod Hamburga u okviru Bundeslige, nogometaši Stuttgarta su se vratili slabim rezultatima, pa tako nisu uspjeli otključati obrambenu bravu danskog FC Kopenhagena. Bez pogodaka je završila ta utakmica skupine E nakon koje Stuttgart ima dva boda i prilično težak put do prolaza.

Na vrhu te skupine E je bukureštanska Steaua koja je pobijedila norveškog prvaka Moldea na svom stadionu s 2-0. Utakmica je riješena unutar samo tri minute. U 30. je strijelac bio Chiriches, a u 32. Rusescu, s tim da Steaua nije skupo platila niti kasnije promašeni jedanaesterac (Tanase u 58. minuti). Steaua na vrhu ima sedam bodova.

U skupini D se izdvojio na vrhu Newcastle sa sedam bodova. U četvrtak je Newcastle pred domaćim navijačima slavio minimalnu 1-0 pobjedu protiv Club Bruggea (strijelac je bio Obertan), dok su bodove podijelili u remiju 1-1 Maritimo i Bordeaux.

Liverpool bolji od Anžija, Atletico stopostotan

Nogometaši Atletico Madrida nastavljaju sa stopostotnim učinkom u Europa ligi, natjecanju kojeg su prošle sezone osvojili. U 3. kolu skupine B slavili su 2-1 na Vicente Calderonu protiv Academice.

I bez pomoći najboljeg napadača i igrača općenito Radamela Falcaa, Atletico je slavio lakoćom golovima Diega Coste i Emrea Belözoglua i tako potvrdio sjajnu ovosezonsku formu, kako u domaćim natjecanjima, tako i Europi.

Vodio je Atletico do 85. minute 2-0, a tada je utješni gol za goste zabio Salim Cisse. U drugoj utakmici skupine Viktoria Plzen je slavila 2-1 na gostovanju kod Hapoela u Tel-Avivu. Poveo je u 19. minuti domaćin golom glavom Hanana Mamana, ali je češki prvak do preokreta došao golovima Pavela Horvatha i Františeka Rajtorala. Hapoel je od 64. minute igrao bez isključenog Iyada Khutabe, ali je već do tog trenutka imao rezultatski minus na semaforu.

Obje odigrane utakmice 3. kola u skupini A pripale su domaćinima. Liverpool je golom Stewarta Downinga slavio 1-0 protiv Anži Mahačkale, dok su Young Boysi s 3-1 bili bolji od Udinesea i tako došli do prvih bodova ove sezone. Apsolutni junak švicarskog sastava bio je Argentinac Raul Marcelo Bobadilla koji je upisao hat-trick. S druge je strane jedini strijelac za Udinese bio Andrea Coda, kojem je to bio prvi gol u karijeri nakon 171 utakmice u Seriji A i Europi.

U skupini C Fenerbahçe je s minimalnih 1-0 slavio na Cipru protiv AEL Limassola, dok je Borussia Mönchengladbach kod kuće s 2-0 savladala Marseille.

Borussia je slavila golom Filipa Daemsa iz penala i Peniela Kokoua Mlape, dok je trijumf turskom velikanu donio Egeman Korkmaz. Zanimljivo, drugi gol Borussije Mlapa je zabio u 67. minuti, samo 120 sekundi po ulasku u igru.

Europa liga, 3. kolo:

skupina A

Liverpool - Anži Mahačkala 1-0 (Downing 53)

Young Boys - Udinese 3-1 (Bobadilla 4, 71, 82-11m / Coda 75)

Redoslijed: 1. Liverpool 6, 2. Anži 4, 3. Udinese 4, 4. Young Boys 3.

skupina B

Atletico Madrid - Academica 2-1 (Costa 48, Emre 67 / Cisse 85)

Hapoel - Viktoria Plzen 1-2 (Maman 19 / Horvath 45, Rajtoral 55)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 9, 2. Viktoria Plzen 6, 3. Academica 1, 4. Hapoel 1.

skupina C

AEL Limassol - Fenerbahçe 0-1 (Korkmaz 72)

Borussia Mönchengladbach - Marseille 2-0 (Daems 33, Mlapa 67)

Redoslijed: 1. Fenerbahçe 7, 2. Borussia Mönchengladbach 4, 3. Marseille 4, 4. AEL Limassol 1.

skupina D

Maritimo - Bordeaux 1-1 (Roberge 36 / Goufrann 30)

Newcastle - Club Brugge 1-0 (Obertan 48)

Redoslijed: 1. Newcastle 7, 2. Bordeaux 4, 3. Club Brugge 3, 4. Maritimo 2.

skupina E

Steaua - Molde 2-0 (Chiriches 30, Rusescu 32)

Stuttgart - FC Kopenhagen 0-0

Redoslijed: 1. Steaua 7, 2. FC Kopenhagen 4. 3. Molde 3, 4. Stuttgart 2.

skupina F

Dnjipro - Napoli 3-1 (Fedecki 2, Matheus 42, Giuliano 42 / Cavani 75-11m)

PSV Eindhoven - AIK Stockholm 1-1 (Lens 80 / Karikari 61)

Redoslijed: 1. Dnjipro 9, 2. PSV 4, 3. Napoli 3, 4. AIK Stockholm 1.

skupina G

Genk - Sporting 2-1 (Ceulaer 25, Barda 88 / Schaars 7)

Videoton - Basel 2-1 (Schär 2-ag, Caneira 32 / Schär 90)

Redoslijed: 1. Genk 7, 2. Videoton 6, Basel 2, 4. Sporting 1.

skupina H

Rubin Kazna - Neftçi 1-0 (Kasajev 16)

Inter - Partizan 1-0 (Palacio 88)

Redoslijed: 1. Inter 7, 2. Rubin 7, 3. Partizan 1, 4. Neftçi 1.

skupina I

Lyon - Athletic Bilbao 2-1 (Lopez 54, Briand 86 / Gomez 79)

Sparta - Hapoel Ironi 3-1 (Krejči 7, Kadlec 10, Svejdik 44 / Abuhatzira 76)

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Sparta 6, 3. Hapoel Ironi 1, 4. Athletic Bilbao 1.

skupina J

Maribor - Tottenham 1-1 (Berić 42 / Sigurdsson 59)

Panathinaikos - Lazio 1-1 (Toche 90+2 / Seitaridis 25-ag)

Redoslijed: 1. Lazio 5, 2. Maribor 4, 3. Tottenham 3, 4. Panathinaikos 2.

skupina K

Rapid - Bayer 0-4 (Wollscheid 37, Castro 57, 90, Bellarbi 58)

Rosenborg - Metalist 1-2 (Elyounoussi 46 / Marlos 81, Xavier 89)

Redoslijed: 1. Bayer 7, 2. Metalist 7, 3. Rosenborg 3, 4. Rapid 0.

skupina L

Helsingborg - Hannover 1-2 (Santos 90+1 / Diouf 12, Ya Konan 90+3)

Levante - Twente 3-0 (Michel 59-11m, Rios 78, 88)

Redoslijed: 1. Levante 7, 2. Hannover 7, 3. Twente 2, 4. Helsingborg 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja