Obavijesti

Sport

Komentari 102

Livaja: Da sam znao da ću dati toliko golova, prije bih se ženio

Livaja: Da sam znao da ću dati toliko golova, prije bih se ženio

Bio sam malo ljut što nismo igrali još više prema naprijed i pokušali zabiti još koji gol. Borba za titulu? Sami smo si krivi, mogli smo bolje odigrati neke utakmice, ali to je nogomet, kaže dvostruki strijelac s Rujevice

VIDEO

Marko Livaja (28) postao je najbolji strijelac iz penala u jednoj sezoni HNL-a u povijesti, na Rujevici je zabio Rijeci deseti iz deset pokušaja (nijedan od 15 u Hajduku nije promašio), a 24. i 25. golom u sezoni praktički je riješio utrku za najboljeg strijelca lige dva kola prije kraja.

Sve to došlo je šest dana nakon što je oženio majku svoje djece, dugogodišnju partnericu Iris Rajčić (42).

- Dobro je, praktički je sve isto. Osam godina smo skupa. Da sam znao da ću ovoliko golova zabiti, oženio bi se i prije - rekao je dobro raspoloženi Livaja za Novu TV.

- Odigrali smo možda i najbolje poluvrijeme zadnjih godina. Stvarno smo izdominirali Rijeku, zasluženo smo imali tri gola, moglo je biti i više. Pokazali smo da smo jaki pod pritiskom, a bilo je dosta pritisaka u zadnjih mjesec i pol, dva. Još jednom smo pokazali da možemo, nadam se da smo na dobrom putu i da ćemo ovako nastaviti - kazao je napadač Hajduka za službeni klupski kanal.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hajdukovaca na Rujevici

Pokretanje videa...

Navijači Hajduka na Rujevici VIDEO

Hajduk je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, nakon dva gola Livaje zabio je i Dino Mikanović, ali u nastavku je stao.

- To je bilo više psihički, imaš igrača više i 3-0, ne želiš ništa riskirati. Iako, malo sam bio čak i ljut što nismo igrali još više prema naprijed, da pokušamo dati još koji gol. Ali dobro, nećemo se sad vraćati na to. Odigrali smo stvarno fantastičnu utakmicu i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Imamo Rijeku također u finalu Kupa koja će vjerojatno biti dosta drugačija nego ova, opreznija jer je finale, jedna utakmica. Ali mi smo danas pokazali da možemo i nadam se da ćemo uspjeti isto ovako odigrati - kaže Livaja.

Borba za naslov seli se tako na iduće kolo, kad "bili" dočekuju Istru, a "modri" gostuju kod Šibenika. Ako pobijede, Hajdukovo gostovanje na Maksimiru u zadnjem kolu bit će samo revijalnog tipa, a "modri" će podići pehar. Ako Dinamo posrne, u zadnjem kolu Hajduk će pobjedom uzeti titulu.

- Mislim da smo sami krivi, mogli smo na više načina bolje odigrati neke utakmice, ali to je sve nogomet. Nekad ti vrati, nekad ti ne vrati. Ali na dobrom smo putu, moramo gledati samo naprijed. Nećemo se okretati na neke stvari u prošlosti. Sve će biti, nadam se, u najboljem redu - kaže Livaja.

Još mu samo jedan gol nedostaje da sruši rekord po broju golova jednog igrača Hajduka u sezoni. Leo Lamešić 87 godina drži rekord, u prvenstvu tadašnje Kraljevine Jugoslavije zabio je 26 golova.

- Ne opterećujem se puno golovima, više se opterećuju ljudi oko mene, pričaju o golovima i svemu. Bitno mi je, kao što je bilo i prvi dan kad sam došao, osvojiti nešto s Hajdukom. A moja statistika ne zanima me puno. Dobro, lijepa je stvar kad skineš igrača kao što je Zlatko Vujović. Ponosan sam na sebe, nastavit ću vjerojatno istim ritmom i u ove tri utakmice do kraja i iduće sezone - zaključio je Livaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!
PSG - BORUSSIA 0-1

Parižani gađali stative i prečke, a Borussia zabila i tako prošla u svoje treće finale Lige prvaka!

Parižani su u prvom poluvremenu 'pleli mrežu', ali nisu uspjeli zabiti gol te ih je za to stigla kazna u nastavku. Probudili su se domaći nogometaši i napadali, ali sve su lopte završile na okviru, a ne u mreži