Obavijesti

Sport

Komentari 31

Primao je trofeje iz ruku Ante Gotovine i Livaje. Drugi put ove sezone zabio je gol Hajduku

Primao je trofeje iz ruku Ante Gotovine i Livaje. Drugi put ove sezone zabio je gol Hajduku
6

Otac Mate igrao je za Hajduk, a Dinamo ima velika očekivanja od njega. Uostalom, ne bi tek tako dobio desetku na dresu. Trener Čačić misli da će biti najveći izlazni transfer maksimirskog kluba

VIDEO

Siguran sam da će on biti najjači izlazni transfer Dinama u povijesti, u to sam jedino siguran, rekao je Ante Čačić nakon pobjede nad Hajdukom u Maksimiru (4-0).

Govorio je o Martinu Baturini (20), sinu bivšeg hajdukovca Mate (47) koji je drugi put ove sezone zabio klubu u kojem je ponikao. A ako ostvari Čačićeva predviđanja, trebao bi napustiti Maksimir za više od 29,4 milijuna eura, koliko iznosi cifra transfera Marka Pjace u Juventus 2016.

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Baturina više nije mladić koji polako skuplja minutažu u seniorskom nogometu, već standardni prvotimac. Anti Čačiću može se prigovarati za mnoge odluke, ali za hrabrost oko uvrštavanja Baturine u početni sastav za najvažnije utakmice sezone zaslužio je svaku pohvalu. U međuvremenu je od Brune Petkovića naslijedio i desetku.

- Jako dobra utakmica. Dominirali smo i zasluženo pobijedili. Dogovorili smo se da ćemo izaći kao Dinamo, da idemo po tri boda i nadali se najboljem - rekao je Martin nakon derbija.

Na društvenim mrežama prije nekog vremena pojavila se fotografija Livaje i Baturine davne 2010. Snimljena je na nepoznatom turniru gdje je tada 16-godišnji Livaja uručio 7-godišnjem Baturini trofej. Mali Martin tada je nastupao za NK Pomak, dok se Livaja pripremao za transfer iz Hajduka u milanski Inter.

Dinamo uvjerljiv, na poluvremenu vodi 3:0

Podsjetimo, Baturina je u mlađim uzrastima nastupao za Hajduk nakon čega je preko Splita došao u Dinamo u kojem se isprofilirao kao potencijalni najveći eksponat "modrih", a trenutačno prema Transfermarktu vrijedi šest i pol milijuna eura. Zabio je šest golova i 10 puta asistirao u 51 nastupu.

- U svlačionici na poluvremenu bili smo sretni, ali trener je rekao da se smirimo i da probamo zabiti što više. Ne bih rekao da je prvenstvo riješeno, trebamo i dalje nastaviti dobivati utakmice. Hvala navijačima, nadam se da će dolaziti i na iduće - zaključio je Martin Baturina.

Dinamo i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica