Sport

Komentari 197

Livaja nemilice trpa: Pogledajte hat-trick Hajdukova asa u Puli

Livaja nemilice trpa: Pogledajte hat-trick Hajdukova asa u Puli

Napadač Hajduka postao je prvi igrač bijelih koji je zabio hat-trick u HNL-u od Mije Caktaša u svibnju 2019., ali i tek deveti otkako je HNL-a. Jedan gol zaostaje za vodećim strijelcem lige Drmićem

Tomislav Erceg (četiri puta), Dean Računica, Ante Rukavina, Nikola Kalinić (dvaput), Senijad Ibričić, Marko Futács, Said Ahmed Said, Mijo Caktaš i - Marko Livaja.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk u Makarskoj

Miljenik Hajdukovih navijača postao je deveti igrač bijelih koji je zabio hat-trick u jednoj utakmici HNL-a, prvi nakon gotovo dvije i pol godine. Momčad Jensa Gustafssona u drugom je poluvremenu slomila Istru u Puli (3-1).

Livaja je u šest minuta zabio dva penala. Prvo je u 51. minuti pucao gore lijevo nakon što je Luka Marin faulirao Emira Sahitija u šesnaestercu domaćih, a potom u desnu stranu, nakon što je Einar Galilea srušio upravo Livaju.

Dva penala, oba zaleta sa skokom kojega je na Euru proslavio talijanski reprezentativac Jorginho, dva gola. A do kraja je dodao i treći iz igre.

Filip Krovinović fantastično ga je proigrao u 74. minuti dubinskom loptom, a Livaja je pobjegao Galilei i mirno matirao Ivana Lučića za šesti gol ove sezone u HNL-u, jedan manje od vodećeg strijelca lige Josipa Drmića.

Livaja je izašao iz igre četiri minute poslije uz ovacije nekoliko stotina torcidaša koji su potegnuli do Pule. Dion Drena Beljo u 87. minuti je, nakon analize VAR-a, tek kozmetički popravio peti poraz Istre ove sezone.

Hajduk je, uz utakmicu više, bodovno izjednačen s vodećim Dinamom. Mrtva trka traje...