Obavijesti

Sport

Komentari 588

Rijeka u Europskoj ligi! Goran Mujanović zabio u 94. minuti!

Rijeka u Europskoj ligi! Goran Mujanović zabio u 94. minuti!
25

Goran Mujanović zabio je gol u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za 2-2 protiv Stuttgarta i prolaz Rijeke u grupnu fazu Europske lige! Na Kantridi će se slaviti!

VIDEO

Rijeka je ove sezone odigrala 12 službenih utakmica i niti jednu nije izgubila. Večeras u Stuttgartu su ponovno pokazali pobjednički mentalitet, izvukli 2-2 remi u 94. minuti, a gol koji je zabio Mujanović ujedno je značio i prolazak u grupnu fazu Europske lige!

Sudac Hansson ubrzo nakon gola svirao je kraj, a Riječani su u deliriju i međusobnim zagrljajima slavili veliki uspjeh! Slavit će se do dugo u noć u Rijeci, ali i u Stuttgartu u koji je doputovalo čak 2500 navijača Armade.

Bilo je to teških 90 minuta u Njemačkoj. Rijeka se grčevito branila u 1. poluvremenu, a rijetko kada su uspjeli prijeći centar. Gol su zabili iz prvog udarca! Dugu loptu u 30. minuti poslao je Kvržić, na nju su istrčali nesigurni Röcker i golman Ulreich, ali su se omeli pa je pogrešku dočekao Benko koji je nije imao problema poslati u praznu mrežu!

Nažalost, vodstvo je trajao samo četiri minute. Gentner je ušao u kazneni prostor, okliznuo se i pucao s jednim koljenom na travnjaku, ali je pogodio suprotne rašlje od stative! Doista nevjerojatan gol. 

U nastavku su Riječani bolje stajali u obrani, a u napadu bili nešto opasniji. Čini se kako im je Kek štošta rekao u svlačionici na poluvremenu. 

Ipak, nisu izdržali i primili su gol koji je 15 minuta prije kraja značio da će se, ako ostane 2-1, igrati produžeci. Najbolji domaći nogometaš Traore probio je stranu, a njegov oštri centaršut je u mrežu preusmjerio kapetan Marić

I taman kada se činilo da će se igrati još pola sata, fantastičnu dubinsku loptu poslao je Močinić, a brzi Mujanović je izašao sam pred golmana i rutinski pogodio! Inače, i asistent i strijelac su susret počeli na klupi, Močinić je u igru ušao u 68., a Mujanović dvije minute kasnije.

Rijeka je odigrala utakmicu za povijest, baš kao što se i najavljivalo, ponovili su famoznu 1984. godinu, kada su odigrali posljednji veliki europski dvoboj, tada je 'srušen' Real Madrid

Veliki je to poticaj za čelnike, igrače i navijače Rijeke jer će dobiti i financijski dio Uefina kolača. Milijuni eura dobro će doći za nastavak sjajnog projekta koji se pokrenuo na Kantridi.

Hrvatska će tako sutra na ždrijebu u Nyonu u 12.45 sati imati dva predstavnika, osim Rijeke, svoje ime na papiriću u kuglici imat će i Dinamo, lijepi su ovo dani hrvatskog nogometa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 588
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled